“Érezzük egymást” – Trokán Anna és Trokán Nóra válaszolt

2019 március 31. vasárnap, 9:04

Trokán Annát és Trokán Nórát a Nők Lapja kérdezte.

A Nők Lapja cikkéből:

“Bármilyen messze vagyunk is egymástól, én mindig tudom, mi történik Annával, és nem csak azért, mert mindennap beszélünk telefonon. Érezzük egymást. Amikor Kecskeméten játszottam, Anna meg Veszprémben, viszonylag keveset találkoztunk, de ez nem változtatott a viszonyunkon. Az azonban igaz, hogy mióta megérkezett ez a kisember, többet vagyunk együtt. Általában én jövök hozzájuk, vigyázok Karcsikára, vagy egyszerűen csak együtt örülünk neki. Kész csoda, nem lehet vele betelni…” – mesélte Trokán Nóra.

Trokán Nóra és Trokán Anna

Trokán Nóra és Trokán Anna

“Nóri tud leginkább pótolni engem, annyira azonos a rezgésünk. Közös a nyelvünk, amit most már Karcsika is beszél, közös a humorunk, hasonlóak a reakcióink, a hangunkról nem is beszélve. Ez gyerekkorunk óta így van, mi mindent együtt csináltunk, az ovit, a sulit, a gimnáziumot, még a Színművészetire is egyszerre vettek fel minket. Ott is Nóri volt az, akinek mindent el mertem mondani, akivel bármit megoszthattam, mert egyszerűen egy velem. És ez nagyon jó érzés” – hangsúlyozta Trokán Anna.

Trokán Nóra azt is elárulta, édesanyjuk, Papadimitriu Athina is vigyáz időnként a babára. “Bár ő rengeteget játszik, több különböző helyen. De azért a délelőtti próba és az előadások között sokat jön… Csodálom, hogy van ennyi energiája, én nem tudnám ezt csinálni. Rájöttem, hogy nem való nekem a minden esti előadás. Anyu még tolja ezerrel, múlt vasárnap is hármat játszott. Őrület! Tényleg majdnem mindent elvállal. Ez alkatfüggő is. Van, aki bírja ezt a fajta hajtást, és feltöltődik tőle. Nekem szabadabb a lelkem ennél. Ehhez viszont azt is meg kellett tanulnom, hogyan mondjak nemet, hogyan legyek a saját pályám kovácsa. Van, akinek ez sokkal később jön meg. De az is lehet, hogy generációs különbség. Talán az idősebb nemzedékre jellemzőbb a biztonság keresése, szeretnek társulathoz tartozni, és ott ugye azt kell csinálni, amit rád osztanak. A korombeli kollégáimon már jobban érzékelem az önállóságot. Nekem például nagyon bejött ez a szabadúszás” – fogalmazott a színésznő.

Trokán Anna elmondta, amikor négy évvel ezelőtt eljött a Veszprémi Pető Színháztól, érezte, hogy ez a szabadság kell neki, és nem bánta meg. “Szerencsém is volt, mert a férjem, aki a színházban volt hangmérnök, szintén úgy gondolta, hogy ideje továbblépni. Szinte azonnal kapott állást, szerintem szakmailag is jól járt a költözéssel. Minden úgy ment, mint a karikacsapás. Nekem is szép szerepeket kínáltak, pedig fogalmam se volt, mi vár rám Pesten. A Spirit Színházban anyuval játszom a Bernarda Alba háza című előadásban, a Nemzetiben visszavettem egy mesejátékot, mostanában lesz egy beugrásom, és még egy-két napos forgatások várnak rám” – számolt be Trokán Anna.

A kérdésre, melyik áll közelebb hozzá, a film vagy a színház, Trokán Nóra elmondta: “Nem tudnék választani. A forgatás egészen más, mint a színház, ott kevesebb idő van mindenre, gyorsabban kell szöveget tanulni, nincs két hónap egy jelenetre, pörög reggeltől estig. De ennek is megvannak a maga szépségei. Most A Tanár című sorozatban kicsit idősebb karaktert játszom, mint azt az életkorom kívánná, kérdezték is az elején, nem érzem-e idegennek magamtól a középiskolai igazgatóhelyettes figuráját, de nem. Annak idején a mi giminkben is voltak ilyen jó fej, fiatal tanárok. Igaz, annyi problémájuk nem volt velünk, mint a sorozatbeli tanároknak, de ott nyilván össze vannak sűrítve ezek a nehéz esetek”.

A teljes interjú a Nők Lapjában olvasható.