Csató Kata előadása 3 díjat hozott el a szibériai Színházi Tavasz Fesztiválról

2019 április 03. szerda, 15:58

Az SZFE osztályvezető tanárának Téli mese című előadása három díjat nyert a szibériai Színházi Tavasz Fesztiválon. A Csató Kata által írt és rendezett Téli mese, melyet a Krasznojarszki Bábszínházban állított színpadra 2018 végén, lett az évad legjobb bábszínházi előadása, elnyerte a legjobb rendezőnek járó díjat és a benne szereplő művészek kapták meg a legjobb alakítás díját.

Évek óta rendezik meg Krasznojarszkban a Színházi Tavasz elnevezésű fesztivált, ahol minden év márciusában az aktuális évadban született legjobb előadásaikkal bemutatkoznak Szibéria színházai.

Az Oleg Loevsky színházi kritikus irányítása alatt álló zsűri tagjai előzetesen 54 előadást tekintettek meg, melynek eredményeként 16 színházi csoportot és 22 előadást hívtak meg a megmérettetésre.

A március 20-27. között zajlott versenyen a Krasznojarszki Bábszínház a Csató Kata által rendezett Téli mese című bábelőadással képviseltette magát, mellyel három díjat nyert el. Az elismeréseket március 27-én, a Színházi Világnapon adták át.

A rendezőnő távollétében a díjakat a színház igazgatónője, Tatjana Vladimorivna vette át.