“Nekem egyre jobban szaporodik a múlt” – Fodor Tamás a Kult50-ben

2019 április 20. szombat, 9:05

A Fidelio által elindított Kult50 – A kultúra 50 arca az előző év kiemelkedő művészi, kulturális teljesítményei alapján mutatja be a legfontosabb ötven kulturális szereplőt.

A Kult50-programban a beválogatott Ötvenet videós portrésorozatban ismerhetik meg közelebbről. A heti rendszerességgel jelentkező részeke a kult50.fidelio.hu oldalon találhatók. Ebben a részben Fodor Tamás színművésszel beszélgettek az időről, függetlenségről, székekről, tárgyakról.

Fodor Tamás azt mondja, mindig jól vezette az ösztöne, mert sosem találta magát rossz helyen a színházakban. Olykor persze unni kezdi, amit addig csinált. Szerinte az ember arra született, hogy rácsodálkozzon bizonyos dolgokra: jé, ezt fel kell fedeznem, meg kellene ismernem. Folyton ez hajtja.

Sosem akart „Fodorság” lenni. Rettegett attól, hogy belemerevedjen valamiféle saját sablonba. Nem akarta, hogy kivasalják. Gyűrötten érzi jól magát. Sémaellenesen. Egyébként meg rajong az Excel-táblázatért. Rendszerető. Úgy gondolja: ahhoz, hogy rend legyen az ember fejében, rendezettség az alkotásban, muszáj valamilyen módon rendszerezni.

Forrás: Fidelio