Bodolay Géza “életet lehelne” a Színháztörténeti Múzeumba

2019 május 03. péntek, 7:34

Nem tervez forradalmi változásokat az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet most kinevezett vezetője. Bodolay Géza rendező azonban igyekszik majd nyitottabbá tenni az intézményt, és felpezsdíteni a hozzájuk tartozó Színészmúzeumot is.

“Amikor az ember elkezd azon gondolkodni, hogy vajon 35 év után abba lehet vagy kell-e hagyni a színházi rendezést, és létrejön egy olyan helyzet körülötte, hogy az adott (szegedi) történet nem igazán folytatható az aktuális közeg miatt, akkor körülnéz, hogy mégis merre lehetne továbbmenni. Néhány barátja ekkor hívta fel Bodolay Géza rendező figyelmét arra, hogy pályázzon az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet vezetői posztjára” – mesélte Bodolay Géza az InfoRádióban.

Bodolay Géza / Fotó: Marosvásárhelyi Nemzeti Színház

Bodolay Géza / Fotó: Marosvásárhelyi Nemzeti Színház

“Valamikor bölcsészként kezdtem, nagyon érdekes kanyar így a pályám végén, hogy vissza a kezdetekhez” – fogalmazott a rendező, aki korábban sokat járt az intézményben, ebből kifolyólag úgy gondolja, az intézet alapfeladatai nem változtak az elmúlt évtizedekben.

Vezetőként azt tartja a legfontosabb feladatának, hogy a Petőfi Irodalmi Múzeumhoz tartozó intézmény élén színházi emberként gyakorlatorientált vezetési stílust honosítson meg elődje nyugdíjba vonulása után. “Az eddiginél is pezsgőbb életet próbáljunk meg kialakítani, a kultúra iránt még érdeklődő közönség számára szeretnénk ismertebbé tenni” – fogalmazott.

Az intézmény az új vezető ígérete és értesülései szerint marad budai otthonában a Krisztina körúton, nem gondolja, hogy valaki szállodát vagy pizzériát akarna csinálni belőle.

Forrás: InfoRádió