“Nagy lehetőségnek élem meg” – Bozó Andrea a Káosz c. előadásról

2019 május 03. péntek, 10:35

A Karinthy Színház Káosz c. előadásában ő az egyetlen, aki nem játszik férfi karaktereket, viszont jutott neki számtalan vicces nő, és ő játssza Júliát, a darab állandóan szerelmes és rossz kapcsolatokba keveredő pszichiáternőjét. Bozó Andreát a Deszkavízió kérdezte.

Júlia szerepéről szólva Bozó Andrea elmondta: “Ő a tipikus esete annak, amikor a suszter cipője lyukas… valószínűleg egy kitűnő pszichiáter, de időnként ő maga is szemmel láthatóan belecsúszik azokba a helyzetekbe, amiket nem lenne szabad szakmailag elkövetnie. Itt most konkrétan arra gondolok, amikor a darab elején beleszeret az egyik betegébe, ami egy óriási etikai hiba. Az már a kezdetektől nyilvánvaló, hogy a saját életében komoly problémák vannak, nem talál kiutat a magánéleti zűrjeiból. Ezt látjuk egyébként mind a három nőnél, hogy nagyon nehéz kikeveredniük a saját labirintusukból.”

“Egy ponton Emma elmondja, hogy milyen trauma érte Júliát, amire a lány, mivel eszméletlen állapotban volt, nem emlékszik, de komoly lelki sérülésként megmaradt benne. Júlia egyébként egy forradalmár típus, aki mindig tüntetésekre jár, védi az állatokat, küzd a globalizáció ellen, ami jó dolog, de közben mégis éli a saját komfortos kis életét, tehát ezek olyan kényelmes lázadások. Valahogy azt érzem rajta, hogy nem viszi végig a dolgokat. Tulajdonképpen mi magunk is nagyjából így vagyunk ezzel: akarunk tenni, csak közben megy az élet, és persze próbálkozunk, de nincs olyan komoly elköteleződés bennünk, hogy egy-egy „ügynek” szenteljük magunkat teljesen” – tette hozzá a színésznő.

Bozó Andrea azt is elárulta, partnereivel, Botos Évával és Szávai Viktóriával nagyon szeretik ezt az előadást: “Már maga a darab is nagy ajándék, mivel három egyenlően jó női szerep van benne, ez azért nagyon ritka. Az már önmagában ünnep, hogy ezt a darabot Mika Myllyaho megírta, Karinthy Márton igazgató úr műsorra tűzte, és Ádám megrendezte, illetve, hogy én ebben játszhatom. Ez nekem óriási dolog, nagy lehetőségnek élem meg. Az meg külön öröm, hogy két ilyen csodálatos kolléganővel játszhatok! Nagyon megszerettem őket, a színpadon kívül is jól érezzük magunkat együtt. És hát olyan jó érzés, amikor két ilyen nagyszerű színésznővel játszhatsz együtt, egyszerűen jó rájuk nézni a színpadon. Folyamatosan hálás vagyok azért, hogy ennyire adják a labdákat előadás közben, hogy támogatnak, hogy bízhatok bennük, hogy soha nem kell attól félnem, hogy rivalizálás lesz közöttünk, ahogy ez a próbák alatt sem merült fel egyetlen egyszer sem.”

Fotó: Görgényi Gábor

A teljes interjút itt olvashatja.