Több előadását is szünetelteti a Tesla Teátrum

2019 május 08. szerda, 12:40

Közlemény.

A Tesla Teátrum közleménye:

Sajnálattal értesítjük Önöket, hogy műsorunk áprilisban megváltozik.

Tekintettel arra, hogy 2019. január elsejétől megváltoztak a támogatási körülmények, és új források után kellett néznünk, úgy tűnt, hogy a 2018/19-s évad második felét (júniusig) maradéktalanul meg tudjuk oldani.

A beígért támogatás azonban nem érkezett még meg, ezért úgy kellett döntenünk, hogy a további működés érdekében – költségvetési okokból – bizonyos előadásokat elhagyunk. Ezért

Kocsis István: Az újrakezdő – Árva Bethlen Kata (2019. április 28.);
I. W. Scott: Valamit valamiért (2019. április 12., 26.);
Örkény István: Pisti a vérzivatarban (2019. április 16., 30.)

című előadásainkat bizonytalan ideig – a támogatás megérkezéséig – szüneteltetjük.

Az ezen előadásokra megváltott jegyeket a vásárlás helyszínén visszaváltjuk, vagy egyéb, műsoron lévő előadásinkra beválthatók.

A színház ebben a szükségképpen kialakított, takarékos üzemmódban játszik egyelőre, a műsoron maradó előadásokat ezen a weboldalon találják a műsor menüpontban.

Megértésüket köszönjük!

 

Bemutatót is elhalasztanak:

A Népszava információi szerint finanszírozási nehézségek miatt várhatóan őszre tolódik Bolgár György Ingmar és Woody című darabjának május 18-ra tervezett bemutatója a Tesla Teátrumban. A szerző a Népszavának elmondta, hogy tudomása szerint a produkciót hetek óta próbálják, ezért is érte váratlanul a premier elmaradása, amelyről a színház őt a hétvégén értesítette. A művet tíz éve írta és a drámakötetének a címadó darabja, amelyre Lukáts Andor figyelt fel és korábban felolvasó színházi formában meg is rendezte. A vígjáték Ingmar Bergmann és Woody Allen képzeletbeli találkozásáról szól és a kettőjük között a fő téma a nők és a halál. Utóbbiról a darab szerint mindketten teljesen másként vélekednek.

A premier elmaradásával kapcsolatban Vas-Zoltán Iván rendező, a Tesla Teátrum vezetője elmondta, egyszerűen nem tudják finanszírozni az új bemutatót. Üres a színház kasszája, ezért a produkció díszletét és jelmezét sem tudták elkészíttetni, bár az előadást valóban próbálták, ezért a tervezett bemutató időpontjában, május 18-án este hétkor tartanak is egy nyílt próbát, amelyre várják az érdeklődőket. Az igazi bemutató pedig a jelenlegi tervek szerint őszre csúszik. Az ötszereplős darabban Ingmar Bergmann megformálója Lukáts Andor, Woody Allent Bánki Gergely, Liv Ullmannt Györgyi Anna játssza majd. (Népszava)