Törzsasztal a szinkronszakma helyzetéről Andrádi Zsanettel és Rajkai Zoltánnal

2019 május 29. szerda, 12:03

Andrádi Zsanett és Rajkai Zoltán vendégeskedett legutóbb Szabó Zoltán Attila Törzsasztalánál a Fix Tv-ben. Mindketten sokat szinkronizálnak, egyebek közt a The Walking Dead amerikai sorozat főszereplőinek is ők kölcsönzik a hangjukat.

A műsorban őszintén beszéltek a szinkronszakma helyzetéről, a méltatlan szerzői jogi gyakorlatról Magyarországon. A szerkesztő-műsorvezető, aki maga is színházi ember, hiszen szerzőként (Gershwin szerelmei, Mennyei Kávéház) és művészeti vezetőként, rendezőként is ismert, vendégeit aktuális színházi feladataikról szintén kérdezte.

Andrádi Zsanett beszámolt „Krisztává alakulásáról” a Mézga Család zenés vígjátékban, míg Rajkai Zoltán, aki a budapesti Katona József Színház elismert művésze, kaposvári rendezői szerepvállalásáról mesélt.

A napokban ugyanis a Csiky Gergely Színházban – Maizác Stefánia, Stefánszky István és Csonka Ibolya főszereplésével – Joy Nicholson: Palos Verdes, Kalifornia című művét vitte színre.

A szókimondó, tanulságos, mégis szórakoztató műsor, amelyben Dúzsi Tamás kiváló borait kóstolhatták a művészek, már a legnagyobb videómegosztón is hozzáférhető, amit ajánlunk az olvasók figyelmébe.