A színház kedvéért két középiskolát is otthagyott – Németh Kristóf D. Tóth Krisztával utazott

2019 május 31. péntek, 9:03

Amellett, hogy évtizedek óta ismert színész és színházvezető, előfordul, hogy Németh Kristóf politikai támadások célpontjává válik. Mindkét oldalról kapott már hideget-meleget, volt „Németh elvtárs” és „Orbán Viktor feleségének kedvenc színésze” is.

Ettől azonban saját bevallása szerint nem ijed meg, sőt. Az Elviszlek magammal kamerái előtt azonban nemcsak politikáról volt szó, hanem a sorozatszínészet súlyáról, szülői mintákról és a modorosságról is. Sőt, a generációs különbségek is szóba kerültek, amikor beült az autóba a színész fia, a 11 éves Lőrinc is.

Kristóf a gyerekszínészettel járó élményei mellett felidézte azt a pillanatot is, amikor elkezdett „színházcsinálással” foglalkozni: még tizenévesen kibérelte a Karinthy Színházat Karinthy Mártontól, és színpadra vitt egy előadást. A színház kedvéért két középiskolát is otthagyott. Aztán 26 évesen, már befutott színészként, úgy lett a művelődési ház igazgatója Gödöllőn, hogy politikai pártok tüntettek ellene és mellette. De vajon lehet-e egyszerre a kötcsei polgári piknikre járni és az RTL Klubban Alföldi Róberttel szelfizni? – tette föl a kérdést D. Tóth Kriszta, utalva a színészt ért támadásokra.

„Egyre szomorúbban azt látom, hogy nem. De közben: természetesen igen. És természetesen én nem fogok ettől másképp viselkedni, mint eddig. És nem fogok valakiről mást gondolni azért, mert tudom, hogy melyik pártra szavaz, én pedig nem arra. Ez a legnagyobb, de tényleg a legnagyobb butaság. Magyarországon a politika meg a politizálás egy zsigeri kérdés, ezért majdhogynem ölni tudnak emberek. Ami szerintem egy abszurdum. Egyébként nem értem, miért kell ennyit foglalkozni a politikával… ezzel kitölteni a saját életünket, luxus. Én a támadásoktól sokkal bátrabb leszek. Olyan szinten olaj a tűzre nálam, ha valaki engem betalál. Mindenhol: üzletileg, magénéletileg. Skorpió vagyok” – árulta el Németh Kristóf.

A színész elárulta, hogy korábban is többször belefutott már a témába. Például a Billy Elliot című musicalben vállalt szerepe miatt, vagy azért, mert a Játékszín igazgatójaként továbbra is együtt dolgozott a Heti Hetesből is ismert Hernádi Judittal, Gálvölgyi Jánossal és Hajdu Steve-vel.

A műsor utolsó harmadában a színész 11 éves fia, Lőrinc is csatlakozott az úthoz. Elárulta Krisztának, hogy nagykorában beatboxszal szeretne foglalkozni, és elmesélte azt is, hogy nemrég találkozott a műfaj egyik ismert képviselőjével, MB14-gyel. Amikor pedig DTK feltette a neki a kérdést, hogy ki a nagyobb sztár, az apukája, vagy MB14. Lóci gondolkodás nélkül válaszolt…

A Németh Kristóffal készült beszélgetés D. Tóth Kriszta Elviszlek magammal című műsorának legújabb epizódja, amely a wmn.hu magazin YouTube-csatornáján látható.