Bodrogi Gyula: “Amíg élek, játszanék”

2019 június 02. vasárnap, 8:08

Hiába töltötte be nemrég a 85-öt, egy pillanatra sem pihen Bodrogi Gyula. A Nemzet Színésze a Blikknek nyilatkozva elmondta: az egész nyarat végigdolgozza, új fellépései is lesznek, de a régieket se hanyagolja – négy színházban, több darabban is szerepel majd.

Annak kapcsán, hogy idén a Magyar Filmakadémia Egyesület életműdíját és a Magyar Művészeti Akadémia elismerését is átvehette, úgy fogalmazott: “Nagyon jólesik az elismerés, azonban az igazi boldogság az, hogy színpadon lehetek! (…) A nyáron is rengeteg munkám lesz, megyek Szegedre, az Operettben is fellépek, a József Attilában megy a Mici néni két élete, illetve a Nemzeti Színházban egy Trianon témájú darabban fogok szerepelni, az egyébként ott futó előadások mellett. Ez éltet és tart frissen, fitten. Nem viccelek. Nekem ez nem csak a hivatásom, a hobbim és az életem is egyben” – fejtette ki a Nemzet Színésze.

Bodrogi Gyula hozzátette: nagyon boldog, minden díjat hatalmas elismerésnek érez, de számára elsősorban a közönség és a munka a fontos. 

“Nem tartom magam olyan fontosnak, hogy magammal foglalkozzak. Rengeteg hibám van, problémáim, bajaim persze, de egy cseppet sem érdekel. Ha mégis valami baj van, elmegyek, kijavítanak, legalábbis eddig mindig sikerült. (…) Amíg csak lehet, amíg képes vagyok rá, amíg élek, játszanék. Nem kívánom a nyugdíjat, sőt! Van bennem bőven erő és vágy a munkára” – szögezte le a művész.

Forrás: Blikk, Vasárnapi Blikk, Színház.org