Biztonsági őr küldte haza Fábián Gábor Bringa-Verklijét a POSZTon

2019 június 18. kedd, 8:45

Fábián Gábor Pécsett élő színész megzenésített József Attila- és Weöres Sándor-verseket énekel egy hajléktalan emberrel együtt, hogy segítse a Fedél Nélkül eladásait – számolt be az Index.hu.

Forrás: Index.hu

Fábián Gábor Bodó Viktor európai hírű társulata, a Szputnyik Hajózási Társaság színésze volt a független társulat megszűnéséig; ma már Pécsett lakik, színházi nevelési előadásokat hoz létre az Escargo Hajója társulattal.

Április 11-e, a költészet napja óta van még egy projektje, a Bringa-Verkli, amellyel a költészet mellett a hajléktalanságra próbálja felhívni a figyelmet. Így tett a POSZT díjátadó gálája előtt is, de a biztonsági őrök elzavarták a Kodály Központ elől.

A POSZT  fesztiváligazgatója, a Zsolnay Örökségkezelő gazdasági igazgatója, Magyar Attila elmondta: nem tudtak az esetről, az őrzés-védéssel egy külső céget bíztak meg, aki megerősítette, hogy elküldték a verklijével a helyszínen tartózkodó Fábiánt.

Fábián arról számolt be, hogy előzetesen megkereste a POSZT szervezőit is, hogy nem kapott választ, és amikor újra rákérdezett, jelezték, hogy nem áll módjukban a POSZT hivatalos programjaként befogadni a Verklit: “Azt válaszoltam, hogy erre nem is gondoltam, csak jeleztem, hogy az utcán állnánk a verklivel.”

Válasz erre nem érkezett, de Fábián és a lapot áruló társa azért kiment zenélni; egyszer még Kútvölgyi Erzsébet is csatlakozott hozzájuk. Fábián elmondása szerint a POSZT egyik munkatársa is megszólította: „Azt mondta, attól féltek, hogy ez valami szomorkás dolog, ami nem illene a programhoz, de most már látja, hogy valójában kedves ötletről van szó, úgyhogy jöjjek nyugodtan a továbbiakban is, adjam meg a telefonszámomat. De többé nem hívtak.”

Forrás: Index.hu

Fotó: Facebook