Színházi Társaság: Szikora János lemond vezetőségi tagságáról

2019 június 24. hétfő, 16:43

A rendező szerint az érdekképviseletek újraegyesítésének eszméjét kellene legsürgősebben újragondolni.

Szikora János / Fotó: Szigetváry Zsolt, MTI

Szikora János közleménye:

Ezúton szeretném tudatni a Magyar Színházi Társaság (MSZT) Vezetőségével, hogy a Vezetőségi Tagságomról lemondok, a Vidéki Színházak képviseletének jogát és feladatát ezennel átadom.

Köszönöm mindazok bizalmát, akik alig egy hónapja jelölésem mellett szavaztak és sajnálom, hogy csalódást okoztam Nekik. Szeretném azonban  őket és másokat attól a kiábrándultságtól megkímélni, hogy olyan országos jelentőségű kérdésekben, mint a TÖBBLETTÁMOGATÁS és a POSZT nem az ügyek súlyához méltó komolysággal és intenzitással képviselem a Vidéki Színházakat.

Elejét véve minden paranoiás találgatásnak, szeretném hangsúlyozni, hogy döntésemet minden egyéb érdektől és külső befolyásolástól mentesen hoztam, és ez a személyes elhatározás semmilyen tekintetben nem érinti a Vörösmarty Színháznak a MSZT-ban betöltött tagságát. Ezzel kapcsolatban kinyilvánítom, hogy a Vörösmarty Színház mindaddig él a két érdekképviseleti szervben betöltött tagsági jogával, ameddig nem alakul meg Magyarországon újra az egyetlen, a színházi szakmát egységesen képviselő szakmai szervezet.

Vezetői tagságomról való lemondásommal egyúttal szeretném felhívni a két szervezet vezetőségének figyelmét, hogy a két érdekképviseleti szerv összeolvadásának vagy újraegyesítésének halogatása csak néhány, saját funkciójához görcsösen ragaszkodó személy érdekében állhat. Színházművészetünk jövője szempontjából a TÖBBLETTÁMOGATÁS és a POSZT aktuális kérdései mellett, vagy még inkább ezek előtt az ÉRDEKKÉPVISELETEK ÚJRAEGYESÍTÉSÉNEK eszméjét kellene legsürgősebben újragondolni.

Budaörs, 2019. június 20.

Szikora János