Béres Attila az egyetlen pályázó a miskolci színházra

2019 július 05. péntek, 16:10

Folytatná a Miskolci Nemzeti Színház élén az alkotótársaival megkezdett munkát Béres Attila – egyedüliként pályázott az ügyvezetői állásra. A társulatépítést 2015 nyarán kezdte, vezetői megbízása jövőre, január 31-én jár le – számolt be a BOON.hu.

Béres Attila többek között azt is elmondta: ha megkapja a bizalmat a közgyűléstől a folytatáshoz, tartanák magukat az általuk kialakított profilhoz, amely szerint a Nagyszínház a közönségbarát, nagy érdeklődésre számot tartó produkciók helyszíne, a Kamaraszínház művészszínházként működik, a Játékszínben pedig a kísérletező előadások mellett – élve a tér adta különös lehetőséggel – egészen közel hoznák a közönséghez a nagy realista drámákat.

A megye meghatározó művészeti intézményét fenntartó miskolci önkormányzat idén május 10-én hirdette meg az állást, a közgyűlés várhatóan szeptemberi ülésén a 2020. február 1-től 2025. január 31-ig szóló időszakra választhat színházigazgatót. A pályázat elbírálásában feladatot kapott szakmai bizottság kedden meghallgatta a jelöltet, és teljes összhangban támogatta a pályázatot. A kiírás szerint a pályázatot a közgyűlés szakbizottsága is véleményezi.

Forrás: Boon.hu