Hétfőn vesznek végső búcsút Radnai Annamáriától

2019 július 10. szerda, 14:34

Július 15-én, hétfőn 15 órakor vesznek végső búcsút Radnai Annamáriától a Farkasréti temetőben – tudatta a Színház- és Filmművészeti Egyetem szerdán az MTI-vel.

Radnai Annamária / Fotó. jegy.hu

A Jászai Mari-díjas dramaturg, műfordító, forgatókönyvíró, intézetvezető egyetemi docens türelemmel viselt súlyos betegségben, 55 évesen hunyt el június 28-án. Radnai Annamáriát a Katona József Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem saját halottjának tekinti.

Radnai Annamária a színházművészet doktora, a budapesti Katona József Színház társulatának tagja, a Színház- és Filmművészeti Egyetem osztályvezető tanára és Elméleti és Művészetközvetítő Intézetének vezetője volt. Kivételesen termékeny munkásságát megszámlálhatatlan színházi előadás szövegkönyve őrzi, nagyszerű fordításait orosz és angol nyelvből a színházak rendszeresen játsszák. Szakmájának mély elkötelezettjeként aktív, újító tagja és sok éven át elnöke volt a Színházi Dramaturgok Céhének.

Dokumentum- és filmírói tevékenységét rangos díjak sokaságával jutalmazták. Játékos, kimeríthetetlen képzeletét, páratlan és eredeti humorát, világos, analitikus gondolkodását állította szolgálatba jelentős színház- és filmrendezők alkotó munkatársaként. Gazdag és szerteágazó életművet hagyott maga után. Radnai Annamáriát férje, barátai, tanítványai, kollégái gyászolják.

Forrás: MTI, Színház.org