Egyetlen bemutatót sem tud tervezni a Mozsár Műhely

2019 július 15. hétfő, 14:44

Az NKA-tól nem nyertek támogatást, a kiesett tao-bevételeket pótolni hivatott többlettámogatásra beadott kérelmük pedig jelenleg is elbírálás alatt áll.

Fotó: mozsarmuhely.hu

A Mozsár Műhely közleménye:

Kedves Nézőink!

Néhány hónappal ezelőtt jeleztük Önöknek, hogy a Mozsár Műhely működése – hasonlóan a többi független- és magánszínházhoz – a rendezetlen finanszírozási körülmények miatt bizonytalanná vált. Sajnos a helyzetünk az évad végére sem változott jelentősen.

Az NKA által működési támogatásra kiírt pályázaton a bíráló bizottság döntése értelmében nem nyertünk támogatást, a kiesett tao-bevételeket pótolni hivatott többlettámogatásra beadott kérelmünk pedig jelenleg is elbírálás alatt áll. Így éppen azok a feltételek nem adottak munkánkhoz, amelyek mentén három éve elindítottuk a Mozsár Műhelyt: függetlenség, önállóság és tervezhetőség.

Ennek ellenére tele vagyunk tervekkel, és nagyon bízunk benne, hogy ezeknek legalább egy részét lesz lehetőségünk megvalósítani és megmutatni közönségünknek. A következő évadra egyelőre egyetlen bemutatót sem tudtunk tervezni. Alkotótársainkkal együtt azonban számos produkciós ötletünk van; szeretnénk folytatni az idei évadban elkezdett és igen sikeres színházpedagógiai programunkat; valamint természetesen eddigi repertoárunk legkedveltebb előadásait is szeretnénk tovább játszani.

Továbbra is megragadunk minden pályázati lehetőséget, és bízunk benne, hogy a független alkotókat támogató szakmai munkánk elismerésre és támogatásra talál. Önöket, kedves Nézőink, arra kérjük, hogy kísérjék figyelemmel facebook-oldalunkat és hírlevelünket, ahol tájékoztatni fogjuk közönségünket a fejleményekről. Reméljük, hogy amennyiben lesz lehetőségünk folytatni a munkánkat, Önök továbbra is velünk tartanak majd.

A Mozsár Műhely csapata