Kovács Patrícia: “Bátran vállalok új feladatokat, nehéz eltéríteni”

2019 július 21. vasárnap, 9:09

Kovács Patríciát 10 kérdés 10 válasz sorozatában a Nők Lapja kérdezte.Arról, mi a legkedvesebb gyerekkori emléke, a színésznő elárulta: “Nagyon fontos ember volt az életemben anyukámnak az apukája, aki remekül rajzolt, így az egyik legkedvesebb emlékem, hogy a nagypapámmal közösen terveztük meg és készítettük el az általam vezetett Delfin örs zászlóját, amin a delfin épp kiugrik a vízből, és egy pöttyös labdával játszik. A nagypapám szinte naponta eszembe jut, nagyon hiányzik. Sajnálom, hogy nem ismerhette a gyerekemet, imádták volna egymást.”

Arról, mi az, amit a saját kárán tanult meg, úgy nyilatkozott: “Munkában és magánéletben is szeretek kimozdulni a komfortzónámból, bátran vállalok új feladatokat, nehéz eltéríteni… Nem spórolom meg az élet adta pofonokat. Kiskoromban anyukám mindig mondta, “ne szaladgálj olyan gyorsan, mert elesel, és véresre horzsolod a térded”, mégis addig folytattam, amíg meg nem történt. Hoztam téves döntést: elvállaltam például egy kereskedelmi tévéműsorban zsűrizést, ami talán még korai volt, de hát a hibáiból tanul az ember.”

A színésznő arról is beszélt, hogy nézne ki egy tökéletes napja: “Tengerparti városban ébredünk a lányommal, lesétálunk a piacra, bagettet veszünk, paradicsomot, friss gyümölcsöket. A délelőttöt egy vadstrandon töltjük, úszunk, kicsit elalszunk a napon, délután zenét hallgatva hazavezetek Magyarországra, és este egy jó darabban játszom, amiben otthon érzem magam.”

 A kérdésre, kitől kellene bocsánatot kérnie és miért, kifejtette, rendben vannak az emberi kapcsolatai: “Az életemben van egy képzeletbeli polcrendszer, ahol mindennek és mindenkinek megvan a helye. Nem szoktam halogatni, a szeretetemet és a sajnálatomat is könnyen kifejezem, nem tartozom bocsánatkéréssel, és nem is várom senkitől.”

A teljes interjú a Nők Lapjában olvasható.
Nők Lapja 2019.07.17 – 82. oldal