Bereczki Zoltán: “Ma biztosabb vagyok az utamban”

2019 augusztus 04. vasárnap, 7:36

Bereczki Zoltán a Nők Lapjának nyilatkozott új lemezéről, rendezői bemutatkozásáról és arról, miként formálták őt az elmúlt évek. Lapszemle.

A kérdésre, Bereczkinek tudnak-e még izgalmas feladatot adni, a színész azt válaszolta: “Persze, és ez jó. Ha egy munka olyan, amiről azt érzem, nem tudom teljes szívvel megcsinálni, nem szabad elvállalni. Nekem ez az elvem. Mert tudom, amit nem szeretsz, ami nem ad örömet, nem kihívás, nem izgalmas, az elviszi az energiát. (…) Terveket mindig forgatok a fejemben, a valóságban pedig a Sztárban sztárt és a Dalfutárt forgattam a napokban. Ez szakmailag nagyon érdekes, izgalmas, új kihívást jelentő feladat volt.”

A Dalfutárról szólva kifejtette: “A Dalfutár Hajós András műsora, két éve ment a televízióban, de most átviszi a You Tubera. A futár ő maga, és felkér egy zeneszerzőt, egy szövegírót, egy zenei producert és egy énekest, hogy készüljön el egy dal. Készüljön, mégpedig úgy, hogy ezek az emberek nem találkozhatnak egymással. Ő tartja a kapcsolatot mindenkivel, miközben mindenki végzi a dolgát.  (…) András olyan szerepre hívott, amire magam sem gondoltam. Zenei producer leszek, és olyan dal született, amit a saját lemezemre is feltennék.”

Bereczki Zoltán

Bereczki Zoltán arról is beszélt, hogy valóban új lemezzel jelentkezik, amely október végére készül el. “A dalok egy része az enyém, de lesznek az albumon olyanok is, amelyeket Balogh Panda Lászlóval, a dobosommal álmodtunk meg, akivel évek óta együtt muzsikálok. És lesz a lemezen egy duett Palya Beával. (…) Azt hiszem, hasonló tűz lobog bennünk. Azt tartja egy mondás, a tűz körül felismerjük egymást.”

A magánéletét firtató kérdések kapcsán elmondta, anno a lapok, a megjelenések valóban segítették abban, hogy megismerje az ország, de ennek volt ára is: “Azt hiszem, akkor másként működött a belső kontrollom. Tudja, az ember keres valamit, azt hiszem, leggyakrabban a boldogságát. Aztán elindul egy irányba, azt gondolja, adott életkorban adott élettapasztalattal van fölvértezve, és megy. Megy, hiszi, ha átverekszi magát az esőerdőn, ott lesz az örök élet forrása és a boldogság. Aztán odaér, közben eszméletlen sok élménnyel gazdagszik, csomó dologban megismeri önmagát, majd rájön, hogy a boldogság nem ott van. Ennyi. (…) Nekem azok a kalandfilmek jutnak eszembe az élet hozta fordulatokról, amelyekben a szereplő véletlenül rádől egy könyvespolcra, és kinyílik egy tikos ajtó. Velem is valami ilyesmi történt. Kerestem, kerestem, aztán az életembe úgy robbant be egyfajta változás, hogy teljesen más perspektívába helyezte az ezzel kapcsolatos gondolataimat, ismereteimet, érzéseimet, elhatározásaimat. (…) Szépen csendben szeretnék élni.”

Arról, mennyit változott, amióta elhagyta az Operettszínházat, eúgy vélekedett: “Ma én biztosabb vagyok az utamban. Amikor kiugrottam – ha úgy tetszik – a bizonytalanba, meg kellett találni a magam útját. De ma már a társammal, a menedzseremmel mindig tudjuk, hova lépünk tovább, és ez erőt ad, az egymásba való kapaszkodás is ezt segíti.”

Bereczki Zoltánt arról is faggatták, hogy ősszel rendezőként fog bemutatkozni: “Ez lesz a Bakelit Szerelem. Zenés mikrodarab, két szereplővel az Átriumban, aminek az alcíme Retromantika. Verebes István írta a szövegkönyvet, Cserpes Laura és vendége, Veréb Tamás játsszák. Egy lakásban zajlanak az események, elhangzik tizenöt dal, a zenéről dzsesszfelállású zenekar – bőgő, zongora, gitár és dob – gondoskodik. A többi legyen meglepetés, de a főszerep a zenéé. Talán ismeri a mondást, zenéről beszélni olyan, mint építészetről táncolni.”

A teljes interjú a Nők Lapjában olvasható.

Nők Lapja 2019.07.03 – 10,11,12,13. oldal