“A súlyos téma érintett meg” – Járó Zsuzsa a 23 percről

2019 augusztus 19. hétfő, 8:00

Legújabb bemutatója egy monodráma, ami a családon belüli erőszakkal foglalkozik. Járó Zsuzsát az Art7 magazin kérdezte.

Az art7.hu cikkéből:

“Orlai Tibor már régóta szerette volna, ha csinálnék valami hasonlót, mert az ő csapatában legalább egyszer mindenkinek elő kell állni egy monodrámával. Mondtam, hogy jó, jó, majd meglátjuk. Aztán egyszer csak felhívott azzal, hogy van nála egy jó szöveg, olvassam el, hátha tetszeni fog. Elkezdtem olvasni, és az első húsz oldal alapján nem értettem, mi dolgom lehetne ezzel, majd túljutottam egy bizonyos ponton – amit bizonyára a nézők is érzékelnek –, és akkor világossá vált, miért kell foglalkoznom az anyaggal” – mesélte Járó Zsuzsa a 23 percről.

Járó Zsuzsa / 23 perc / Fotó: Ördögkatlan

“Mindenekelőtt persze a súlyos téma érintett meg, a családon belüli erőszak, amiről, úgy gondolom, nagyon keveset tudunk, fogalmunk sincs, hány család lehet érintett ebben, és ők min mennek keresztül. Éppen ezért muszáj beszélni róla. A történetről nem szívesen árulnék el többet, mert szerintem a darab olyan, mint egy krimi, a nézők előtt csak fokozatosan tárulnak fel a lényeges történések” – mondta a színésznő.

Egyedül kell a vállán vinnie az előadást, ami korábbi szerepeihez képest teljesen új helyzetet teremt. “Nehéz felszívni magam és nekiindulni, hiszen borzasztó nagy utat kell minden alkalommal bejárnom. Közben nem adhatom fel, ezért rendkívül erős koncentrációra van szükség másfél órán keresztül. A nézőknek sem könnyű, végig figyelniük kell, és nem ígér felhőtlen szórakozást, amiben részt vesznek” – mondta Járó Zsuzsa.

A teljes interjú itt olvasható.