“A színháznak gyógyító ereje van” – Gubík Ági válaszolt

2019 augusztus 21. szerda, 7:08

Az igaz történet alapján íródott színdarab, a Gina és Fidel című kétszereplős társalgási drámát próbálja, melynek ősszel lesz a premierje a Spirit Színházban. Gubík Ágit a Deszkavízió kérdezte.

A Deszkavízió cikkéből:

A színésznő a Nagyon Nagy Ő című komédiáról szólva elmondta: “Belénk táplálják, hogy a szerelem a külsőségeken múlik, pedig az az igazi szerelem, amikor valakinek úgy kellesz, ahogy vagy, amikor nem kell se külsőleg, se sehogyan megváltoznod. A Nagyon Nagy Ő üzenete számomra az, hogy merjünk önmagunk lenni, higgyük el, hogy mindannyian a magunk módján tökéletesek vagyunk, és ha megvan az önmagunkba vetett hitünk, az kitárja a kapukat, a szerelem előtt is. Szomorú, hogy nagyon sok gyönyörű és fiatal lánynak nincs önbizalma.”

Gubík Ági / Fotó: est.hu

“Ezért kell a fiatalokat arra nevelni, vagy magunkat is akár, hogy ne legyünk rabjai ennek, se a Facebooknak, se a címlapfotóknak, se semminek, ami azt sugallja, hogy van egy mindenki fölött álló tökéletes szépség. A fotókon sosem a valóságot látjuk, hiszen profi sminkesek, fodrászok dolgoznak a modelleken, utána retusálják a képeket, szinte teljesen megváltoztatják az embert, lehet, hogy fel se ismernénk őket, ha szembe jönnének az utcán. Én pont ezért nem nézek tévét, nagyon kevés olyan újságot veszek, ami ilyen téren megzavarhat. Olyan dolgokat akarok olvasni, ami ad valamit, és ami nem csak a szépségről szól, hiszen nem ez az életünk legfontosabb része. Muszáj kilépni ebből az álvilágból a való világba” – fogalmazott Gubík Ági.

Nemrég kezdték próbálni a Gina és Fidel című kétszereplős drámát. “Nagyon várom, mert egy fantasztikusan megírt mű, Pozsgai Zsolt eltalálta a karaktereket. Szeretem, hogy bár a fantáziára épül, van igazságalapja: Gina Lollobrigida tényleg interjút akart készíteni Fidel Castroval, amit persze soha nem adott le a tévé, de ennek kapcsán többször is találkoztak. Remélem, hogy jók leszünk benne, mert ez nem egy világsztárról és egy diktátorról, hanem két emberről szól” – hangsúlyozta a színésznő.

A teljes interjú itt olvasható.