Láng Annamária a Burgtheaterhez szerződött

2019 augusztus 27. kedd, 8:11

Láng Annamária főszerepet kapott a Burgtheater újjáalakuló társulatában: októberben Margaritaként mutatkozik be Bulgakov Mester és Margaritájában. A színésznőt a Fidelio kérdezte.

A Fidelio cikkéből:

“Miután évek óta szabadúszó vagyok és folyamatosan ingázom a magyarországi és külföldi munkáim során is, ezért nem volt idegen tőlem, hogy külföldön vállaljak munkát. A kérdés inkább az volt, hogy társulati tag legyek-e. Az okozott nehézséget, hogy Miskolcon éppen a második évadomat fejeztem be, vendégként ugyan, de szinte a társulathoz tartozónak érezhettem magam. Nagy szerepekkel, jó munkákkal, kedvem lett volna folytatni. Egy ideig azon gondolkodtam, hogy a kettő hogyan egyeztethető össze, de aztán nyilvánvalóvá vált, hogy sehogy, mert a Burgtheater szerződésében kikötésként szerepel, hogy nem vállalhatok más színházban munkát. Forgathatok, fesztivál-előadásokban részt vehetek, a repertoáron levő előadásokat tovább vihetem, de újakat nem vállalhatok, legalább egy évig. Szóval volt a döntésemben nehézség is, de tényleg nagyon jól hangzott a felkérés! Izgalmas egy most alakuló társulat kezdő csapatába bekerülni és ott azonnal egy jó lehetőséggel indítani. Megkaptam a kezdőrúgást is – így aztán már nem volt kérdés, hogy igent mondok” – mesélte Láng Annamária.

Láng Annamária / Fotó: MMA/Éder Vera

A színésznő elmondta: új intendánsa lett a színháznak, Martin Kušej, aki eddig a müncheni Residenz Theatre művészeti vezetője volt. Ő veszi át a vezetést és noha sok színészt megtartott az eredeti társulatból, frissít is. “A mai, átrendeződő Európára jobban reflektáló színházat szeretnének csinálni, aminek a része az is, hogy nem csak német anyanyelvű színészekkel dolgoznak és a rendezőket tekintve is egészen színes a paletta” – tette hozzá.

Több mint tíz éve dolgozik rendszeresen Mundruczó Kornéllal, aminek egyáltalán nincs vége, most készülnek a következő bemutatójukra. Szeptember elején Bochumban, a Ruhrtriennálén mutatják be a Proton Színházzal Ligeti György Rekviemjének felhasználásával az Evolúciót, amit Wéber Kata írt és Mundruczó Kornél rendez. “Ez is hatalmas munka, rengeteg emberrel, nagyzenekarral, nagy-kórussal, a téma is nagy természetesen. Párhuzamosan készülök a két előadásra, ez egy fesztiválelőadás, tehát engedélyt kaptam rá” – mondta Láng Annamária.

A teljes interjú itt olvasható.