“Szeretnék minél többféle színész lenni” – Vizi Dávid válaszolt

2019 szeptember 07. szombat, 9:00

Az elmúlt évadban a Rozsdatemető 2.0 főszerepében láthatta a közönség a Katonában, a színikritikusok pedig jelölték a legjobb pályakezdő színésznek járó díjra. Vizi Dávidot a Revizor kérdezte.

A Revizor cikkéből:

“Mi, akik Zsámbéki Gábornál tanultunk, az ő mániáit látjuk a saját munkánkban. Nagyon fontosnak tekintette, hogy valódi színházi helyzeteket alakítsunk ki a színpadon, és ebben fontos szerepet játszott a nézőpontváltás, hogy soha ne csak egyetlen igazság szólaljon meg a jelenetekben. Jó példa erre a Rozsdatemető 2.0-ból az első felvonás végén Hábetler Jani és Zentay egymásnak feszülése – az a jelenet attól működik, hogy mindkét szereplőnek megfogalmazzuk benne az igazságát” – mondta Vizi Dávid.

Vizi Dávid / Fotó: mr.hu

Arra a kérdésre, hogy hisz-e abban, hogy a színház erejével meg lehet változtatni az emberek gondolkodását, a színész így válaszolt: “Ha nem hinnék benne, az nagyon nagy baj lenne. Mikor elkezdtem színésznek tanulni, ez volt mellette a legfőbb érvem. De az is igaz, hogy nagyon sok emberhez nem ér el a színház. Ahonnan én jöttem, ott a színház egy úri fogalom, ott a legtöbb ember nem tudja, ki Zsámbéki Gábor vagy Fullajtár Andrea, mint ahogyan én sem igazán tudtam, amikor felvételiztem hozzájuk.”

A Katona színésze arról is beszélt, milyen játékmód áll hozzá közel: “Nekem jól áll a kisrealista játék, és szerintem humoros is vagyok – de lehet, hogy ezt mások másképp látják. Nehéz erre válaszolni, mert az elmúlt hat évben sokat változott a gondolkodásom. Például a musicalek terén: ott kezdtem a tanulmányaimat, aztán elkezdtem gyűlölni, ma pedig már elég árnyaltan látom ezt a műfajt. Emiatt nehéz magamról is bármi biztosat állítanom. Szeretnék minél többféle színész lenni.”

A teljes interjú itt olvasható.