Vihar rongálta meg a Szegedi Nemzeti Színház épületét

2019 szeptember 09. hétfő, 18:13

Több mint ötszáz helyre riasztották a katasztrófavédelem munkatársait Csongrád megyében a hétfő délutáni vihar miatt, a legsúlyosabb károk Szeged belvárosában keletkeztek.

Megyeszerte kidőlt fák, leszakadt faágak okoztak károkat, épületek megbontott tetejéről sodort le bádoglemezeket a szél. A megye több pontján áramszünet van.

A Szegedi Nemzeti Színház mozi felőli oldalának lemeztetejét visszahajtotta a viharos erejű szél, így védelem nélkül maradt a deszkázat, ami miatt a színpad és a nézőtér egy része ázik. Barnák László főigazgató a Délmagyarnak elmondta, az érintett részeket lefóliázták, hogy ne ázzanak tovább. az irányítópultot is letakarták, valamint értesítették a Katasztrófavédelem munkatársait és az önkormányzatot. Ha az időjárás a továbbiakban kegyes lesz, a vasárnapi jubileumi előadás talán nem kerül veszélybe.

Személyi sérülésről egy bejelentés érkezett, Szegeden a Széchenyi téren egy padon ülő emberre szakadt rá egy platánfa, a hivatásos tűzoltók láncfűrésszel szabadították ki. A károk elhárítása több napig eltarthat.

Forrás: MTI, Délmagyar, Színház.org