Tompos Kátya: “Elkezdtem feladatokat adni magamnak”

2019 szeptember 12. csütörtök, 7:05

Tompos Kátya a Valami Amerika 2. Vivijeként robbant be igazán a köztudatba, ahol nem csak remek színészi képességeiről, hanem kiváló énekhangjáról is meggyőzte a nagyérdeműt. Azóta több mint féltucat filmben és még több előadásban találkozhatott vele a közönség. A Deszkavízió kérdezte.

A Deszkavízió interjújából:

2018-ban jött el a Nemzetiből, az utóbbi egy évben szabadúszó volt. Tompos Kátya ennek kapcsán elmondta: “Nagyon örülök, hogy így alakult. Egy dolgot bánok, hogy nem hoztam meg hamarabb ezt a döntést. Mióta lediplomáztam, mindig társulathoz tartoztam, de az utóbbi években úgy éreztem, nem tudnak velem mit kezdeni a színházban. Azokat a szerepeket, amiket kaptam, már rég kinőttem, tudtam: ha maradok, nem fogok fejlődni. Elkezdtem feladatokat adni magamnak, ahelyett, hogy kívülről vártam volna, hogy valaki lássa meg bennem azt, amiről elsősorban én gondolom, hogy megértem rá.”

Szeptember végén mutatják be a Madách Színházban a Once/Egyszer… című musicalt, amelyben ő alakítja a Lányt. Arról, miben lesz más a musical, mint a film, a színésznő elárulta: “Nehéz dolgunk van, mert a film intim hangulatát, finomságát, érzékenységét bizonyos szempontból nagyszínpadi eszközökkel kell megjelenítenünk, de a sok párjelenet és a nem szokványos zene ebben nagy segítségünkre lesz. (…) Számomra arról szól, hogyan tudunk gyógyulni, épülni a zene segítségével, mennyiben rendezi át és javítja az emberi kapcsolatainkat. A Lány karaktere azért különleges, mert nehéz sorsa ellenére egy pozitív energiabomba, egy önzetlen segítő társ, aki kirángatja a Fiút a depressziójából, újra összerakja és útjára engedi, semmit sem várva cserébe.”

Idén Tompos Kátya énekli a Színházak Éjszakája hivatalos dalát, amihez készült egy különleges klip is: “Éppen megkezdtem a nyári szünetemet, mikor beérkezett hozzánk a felkérés. Őszintén szólva először azon gondolkodtunk, valamelyik már meglévő dalunkhoz forgatunk egy klipet színházi körülmények között, de aztán Robinak jött egy nagyon jó ötlete a dallamra és a szövegre, ami az én fantáziámat is beindította. Szerettem volna minél több színészt és előadóművészt felvillantani a klipben, de nem tudtuk, honnan akasszunk le hirtelen egy napra annyi színészt a nyár kellős közepén, amikor mindenki szét van széledve. A menedzserünkkel, Kálnási Anikóval elkezdtünk azon agyalni, hol lesz épp valamilyen színházi fesztivál az országban. Szerencsénkre épp jött az Ördögkatlan, ahová visszajáró vendégek vagyunk és imádjuk az ottani légkört. Megkerestük Kiss Mónit, a fesztivál szervezőjét az ötletünkkel, aki boldogan fogadott minket. Összesen egy napot tudtunk leegyeztetni a forgatásra, ami mindenkinek jó volt, tehát a klipben azok a művészek láthatók, akiket azon a bizonyos napon el tudtunk csípni, mert épp akkor volt előadásuk vagy koncertjük. Bár, ha rajtam múlt volna, még több színészt és énekest raktam volna a klipbe, mégis jól jött ki, hogy azok a művészek, aki szerepeltek benne, mind szakmailag elismertek, de közben eltérő színházi vagy zenei berkekben tevékenykednek” – nyilatkozta Tompos Kátya.

A teljes interjút itt olvashatja.