“Sok szép lúzerszerep van” – Kovács Lehel válaszolt

2019 szeptember 22. vasárnap, 8:04

A sminkszobák pokláról, a lúzerszerepekről és a monogámia nagy kérdéseiről is mesélt a Katona József Színház művésze a Marie Claire-nek.

A Marie Claire cikkéből:

Filmes indulásakor az Intim fejlövésben egy kis méretekkel megvert férfiút játszott. “Még most is hasonló dolgok találnak meg, a Drága örökösökben is így van, az is egy lúzerszerep. A magyar közeg nehezen engedi el a jól bevált sémákat, nálunk még mindig úgy van, hogy egy férfi főszereplőnek például mindenáron magasnak kell lennie” – mutatott rá Kovács Lehel.

Kovács Lehel a Rozsdatemető 2.0 olvasópróbáján a Katona József Színházban / Fotó: Rácz Gabi

Nagypál Orsi filmjében, a Nyitvában főszerepet kapott, de nem számít a közeljövőben hasonlóra. “Olyan castingokra járok mostanában, ahol a főszereplő barátjának a szerepére néztek meg. Értem, hogy ez miért van, de én erről azért másképp gondolkodom. Persze rengeteg izgalmas karakter talált meg így is, sok szép lúzerszerep van” – fogalmazott a színész.

Kovács Lehel az interjúban azt is elárulta, hogy került a ringbe. “A Pánik miatt kellett bokszolnom. Olyan ez, mint a lovaglás, éreztem, hogy azért csínján kell bánni vele. Lovagolnom a Kincsem miatt kellett, de attól tartok, hogy egyikben sem jutottam nagyon messze. Tilla például jól üt, van hozzá mersze, bátorsága, többet is csinálta, mint én. Szerintem nekem van hozzá szívem, elég gyors és kitartó vagyok, de egyben hebehurgya is. Persze, ez alkati kérdés is. Ha odaraknál Növényi Norbert mellé, egy perc alatt megenne, még ha soha korábban nem is bokszolt volna. Ami a lovaglást illeti, Kincsem-beli kollégám, Nagy Ervin például tényleg tud lovagolni, szereti is, űzi is. Én megszerettem, aztán rájöttem, hogy a kisgyerekek mellett – kettő is van -, a lovaglás már nem fér bele az életembe” – mesélte a Katona színésze.

A teljes interjú a Marie Claire magazinban olvasható.