“Szabadnak érzem magam” – Tóth Sándor válaszolt

2019 szeptember 24. kedd, 8:04

Élelmiszer-analitikusként érettségizett, de már a középiskolában is a színészet foglalkoztatta. Huszonöt évig volt a Magyar Színház társulatának tagja, majd a szabadúszást választotta. Tóth Sándort a Vasárnap Reggel kérdezte.

A Vasárnap Reggel cikkéből:

Huszti Péter osztályába járt a Színművészetin. “Ez volt Huszti első és utolsó osztálya. Nem kápráztattam el magam az eltelt évek alatt. Még az is megfordult a fejemben, hogy lehet, nem ezt fogom később csinálni” – mesélte Tóth Sándor, ám egyszer Törőcsik Mari látta egy vizsgaelőadásban, A vágy villamosában kapott egy kis szerepet.

Tóth Sándor / Fotó: Magyar Színház

“Ő ajánlotta Iglódi Istvánnak, hogy nézzen meg. Iglódi mindjárt nagyobb szerepet ajánlott, de a főiskola nem akart kiadni. Huszti Péter azt mondta, várjak, későn érő típus vagyok. Én meg elhatároztam, hogy ha nem kapom meg a diplomát, akkor is Peremartoni Krisztinával és Kováts Adéllal lépek színpadra. Aztán Sík Ferenc, a Nemzeti Színház igazgatója ajánlott szerződést. A sikertelen főiskolai évek után várt rám a Macbeth címszerepe, a Liliomfi, a Cioggiai csetepaté” – sorolta a színész.

Hosszú évekig volt a Nemzeti Színház, majd az átkeresztelt Pesti Magyar Színház tagja. “Huszonöt évig voltam közalkalmazott, mielőtt felmondtam. Közben vendégként játszottam Szegeden, Esztergomban, Győrben, Nyíregyházán és Kecskeméten is. De úgy éreztem, hogy már nem tudok megújulni a színházban, igazán feladatokat sem kaptam. Felmondtam. Semmivel nem játszom kevesebbet, mint amikor társulati tag voltam. És szabadnak érzem magam” – hangsúlyozta Tóth Sándor.

A teljes interjú a Vasárnap Reggelben olvasható.