Törőcsik Mari: “Nem is tudom elmondani, mennyire hiányzik a színház!”

2019 október 02. szerda, 23:03

Ugyan a Kossuth-nagydíjas, valamint Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas művésznő egészsége megromlott az elmúlt években, kevesebbet mutatkozik, a barátok, szomszédok gyakran látogatják velemi házában.

“Majdnem ötven éve már annak, hogy beleszerettem ebbe a helybe, pedig az ország másik felében születtem- Szeretek itt élni, és nemcsak a táj, hanem az emberek miatt is. Amikor jó idő van, az ápolómmal kimegyünk sétálni, levegőzni. Mindig megállít valaki, kérdezik, hogy vagyok, állandóan érdeklődnek, ami bevallom, nagyon jólesik” – mondta Törőcsik Mari a Blikknek.

Törőcsik Mari Velemben, 2019 szeptember 30-án,
a „Vas Megye Díszpolgára” cím átvétele előtt. Fotó: STEKOVICS GÁSPÁR

Arról szólva, hogy az utóbbi időben nem kellett hosszabb időt kórházban töltenie, elárulta: “Hol így, hol úgy vagyok, most éppen jobban. Kicsit szomorú vagyok, hogy elmúlt a nyár, mert az a kedvenc évszakom, de ez legyen a legnagyobb bajom “- nyilatkoztaTörőcsik Mari, aki sokszor álmodik arról, hogy visszatér a színpadra.

“Nem is tudom elmondani, mennyire hiányzik a színház! Nagyon szeretnék újra játszani, de nem tudom, mikor és hogyan lenne ez lehetséges… Kicsit nehezen beszélek már, ami egy színésznél nem előny, bár vannak néma szerepek is. Egyelőre nem is nagyon dolgozom ezen, most az a fontos, hogy erősödjek, és úgy érzem, jól vagyok” – fejtette ki a színésznő, aki egy évvel a Velem díszpolgára cím után hétfőn Vas megye díszpolgára is lett.

Forrás: Blikk