“Az érzelmek egyetemessége teszi aktuálissá” – Básti Juli a Love letters-ről

2019 október 06. vasárnap, 7:49

Elindult a Centrál Színház rendhagyó felolvasóest-sorozata, a Love letters: hetente egyszer, más-más párok előadásában hangzik el a mű. A sorozatot a Básti Juli–Stohl András páros indította, Básti Julit a 061.hu kérdezte.

A 061.hu cikkéből:

“Maga a műfaj is igazi kihívás, soha nem játszottam még ilyen darabban. Csak egy asztal és két szék van a színpadon, a lecsupaszított térben, kizárólag a beszéd útján kell elbűvölni a nézőket. Az előadást az érzelmek egyetemessége teszi aktuálissá, és ez a fiatalok számára is érdekes és izgalmas lehet, hiszen ma már más formában de ők is rengeteg levelet írnak egymásnak” – mondta Básti Juli.

Básti Juli / musorvizio.blog.hu

A folyton változó párok mindig új előadást eredményeznek, október 3-án Stohl András volt, november 13-án Scherer Péter lesz Básti Juli partnere. A színésznő nem gondolja, hogy másképp fogja olvasni a szöveget amiatt, mert más ül az oldalán, de a felolvasóest minden alkalommal valódi kihívás, hiszen nincs próbafolyamat, a rendezői segítség is minimális, saját szövegfantáziájuk szerint keltik életre a szöveget. “Ez tényleg új dolog nekem, kíváncsi vagyok arra, hogyan fogadja majd a közönség, ugyanakkor magamra is, hogyan tudok állok helyt állni ebben az új szituációban” – fogalmazott.

Decembertől Orosz Dénes Seveled című filmjében is láthatjuk a mozikban. “Egy súlyos szívbeteg édesanyát alakítok a filmben, akinek mindennél fontosabb a fia. Halálos ágyán is csak azt hiányolja, hogy nincs unokája. Aztán megjelenik a fia oldalán egy terhes lány, akit Tenki Réka alakít, innen kezd bonyolódni a történet. Szerintem a film nagyon szépen mutatja az anya-fia kapcsolat alakulását, fejlődését, és van benne egy meglepő fordulat is, amit most nem lövök le” – számolt be Básti Juli.

A teljes interjú itt olvasható.