“Nem csak egy út létezik” – László Panna válaszolt

2019 október 15. kedd, 9:01

A FOMO – Megosztod és uralkodsz című új magyar film azt mutatja meg, hogyan buliznak a mai tinédzserek, és hogyan sodorja őket veszélybe a social media. A film női főszereplőjét a wmn.hu kérdezte.

A wmn.hu cikkéből:

“Amikor nem vettek fel a Színműre, rájöttem, hogy inkább kitárom magam előtt a világot, és nem egy dologra fogok fókuszálni. Elmentem egy tudományegyetemre – a Corvinus szociológia szakára –, és mindaz, ami addig félelmetesnek tűnt, egyszer csak izgalmassá vált számomra. Azelőtt úgy éreztem, hogy ‘úristen, ha nem színész leszek, akkor micsoda?!’, most meg úgy vagyok vele, hogy ‘még bármi lehetek!’. Utólag örülök, hogy így alakult, még ha továbbra is úgy érzem, hogy nem adom fel a színészetet, újra meg fogom próbálni a Színművészetit, csak talán nem színész szakon, hanem televíziós műsorkészítő szakon. Rájöttem, hogy nekem nem feltétlenül a színpadi szereplés szerez örömet, hanem bármilyen szereplés. És érdekel az újságírás is, egy ideje már írok, interjúkat készítek egy zenei blogra. Egy csomó minden történt velem azóta, hogy kiderült, nem csak egy út létezik” – mesélte László Panna.

Fotó: Csiszér Goti/WMN – Goti Photography

“Nagyon örülök, hogy ez a film komoly társadalmi problémákkal foglalkozik, és nem csak a szórakoztatásra koncentrál. Amikor az ember egy válogatásra jelentkezik, még fogalma sincs, hogy abból mi lesz. A castingfelhívás úgy szólt, hogy ’16–23 éves, bulizni vágyó fiatalokat keresünk’. Nyilván nem részletezték, mi fog történni a filmben, mert azzal pár embert elriasztottak volna. Mondjuk, mire megkaptam, már egy percig sem merült föl bennem, hogy visszaadjam a szerepet, hiszen másfél évig tartott, mire kiválasztottak. Amikor Iványi Petra producer felhívott és azt mondta: ‘Szia, Panna, gratulálok!’, az a pillanat úgy belém égett, hogy most is mindenre emlékszem” – számolt be a FOMO – Megosztod és uralkodsz főszereplője.

Amellett, hogy a film a social media és a ‘Z generáció’ kapcsolatát mutatja be, van benne egy #metoo sztori is. “Sajnos én ebben az ügyben is úgy érzem, hogy ez itt egy következmények nélküli ország, soha nem történik semmi. Minden csak két hétig téma, aztán jön a következő szenzáció. Pedig a legfontosabb a nyílt kommunikáció lenne. A fiúknak és a lányoknak is fontos lenne megérteniük, hogy amikor azt mondom: NEM, akkor nem kéretem magam, hanem tényleg NEM. Azért mondom, hogy a lányoknak is, mert nekik is meg kell érteniük, hogy aki viszont tényleg kéretésből mond NEM-et, az azokkal cseszik ki, akik tényleg NEM-et értenek rajta” – mondta László Panna.

A teljes interjú itt olvasható.