Szamosi Zsófia: “Egy jó szerep könnyen szívüggyé válhat”

2019 november 18. hétfő, 7:42

Mostanság elsősorban édesanya volt, a helyzet most kezd változni, ennek az egyik első állomása a Szép csendben című film egyik szerepe. Szamosi Zsófiát az nlc.hu kérdezte.

Az nlc.hu cikkéből:

“Teljesen összecsúszott két munkám, az egyik a Szép csendben című film, a másik pedig Deák Kristóf Foglyok című tévéfilmje. Az egyik nap itt forgattam, a másik nap ott. Elég intenzív időszak volt, főleg egy nyolc hónapos baba mellett. Szegényt ide-oda kellett hurcolásznia a bébiszitternek meg a nagyszülőknek. Nem volt egyszerű, de forgatni akkor kell, amikor lehetőség van rá. Azóta se forgattam” – mesélte Szamosi Zsófia.

Fotó: thalia.hu

Az Egy nap után a Szép csendben zsinórban a második olyan filmje, amit a Magyar Nemzeti Filmalap kezdő filmrendezők első filmjét támogató programja segít. Arra a kérdésre, hogy azonnal máshová teszi a színész a gázsiigényét, ha inkubátoros filmhez kérik fel, Szamosi Zsófia így válaszolt: “Nem én teszem máshová, ők teszik máshová, mert nincs miből normális fizetéseket adni. Azt a gázsit, amit egy normális költségvetésű filmnél elkérhetnék, ilyen helyzetben nem tudom elkérni. (…) Sok filmes szakmunkának megvannak a fizetési sávjai, amik alá ígérni nem nagyon lehet, mert akkor nem mennek. Az is igaz, hogy ez a színészek számára sokkal nagyobb kiugrási lehetőség lehet. Egy jó szerep könnyen szívüggyé válhat. Szakmai szempontból nagyon örülök, hogy az inkubátoros filmek megtaláltak, mert ezek nagyon ígéretes vállalkozások. Nagyon kétesélyesek, mert fiatalok csinálják őket, akik még nem tettek le annyi mindent az asztalra, de közben meg nem véletlen, hogy végigmentek a ranglétrán, és eljutottak az első nagyjátékfilmjükig. Rengeteg szívességet kell kérniük, hogy létrejöhessen egy ilyen film.”

“Egy filmrendezőnek azzal kell dolgoznia, aki a legjobb az adott szerepre. Persze az tök jó, ha van bizalom, és van kedve valakinek újra velem dolgoznia, de hálából ne adjon nekem feladatot, mert ez nem az a helyzet szerintem. Amúgy meg Deák Kristóf is visszahívott a Mindenki után a Foglyokba, és Nagy Zolival is dolgoztam már két kisfilmen a Szép csendben előtt. A vizsgafilmjében és a diplomafilmjében is szerepeltem, és azok után hívott ebbe a filmbe. Nem gondolom, hogy hálából, hanem talán azért, mert egész jó volt velem dolgozni, és újra van egy olyan szerepe, amiben el tud engem képzelni. De ez nem ilyen üzletszerű dolog, hogy valamit valamiért” – hangsúlyozta a színésznő.

A teljes interjú itt olvasható.