“Az a fajta színész vagyok, akit foglalkoztat, hogy tetsszen az embereknek” – Stohl András válaszolt

2019 november 29. péntek, 9:04

Tévésorozatban és színpadon is kap feladatokat. Stohl Andrást a Deszkavízió kérdezte.

A Deszkavízió cikkéből:

“Én az a fajta színész vagyok, akit kifejezetten foglalkoztat, hogy tetszik az embereknek az, amit csinál. Én azt gondolom, hogy bírják a Mintaapákat, de még nem ivódott be a köztudatba még nem ért el arra a helyre, ahová mi szeretnénk, hogy kerüljön. Nyilván idő kell ahhoz, hogy az életük része legyen, az összes napi sorozatnál így van ez, elindul és lassan beeszi magát az emberek otthonába. Persze az lenne a legjobb, ha az elejétől követnék, hiszen akkor lehet igazán látni, hogy melyik karakter honnan hova jut el. Az nyilván a műfaj sajátja, hogy folyamatosan újulnunk kell, ha valaki mondjuk a tizedik héten csatlakozik be, akkor is friss, izgalmas történeteket kapjon” – mondta a TV2 új sorozatáról Stohl András.

A színész a Legénylakáson is dolgozik a Centrál Színházban. “Úgy látszik, hogy most a negatívabb karakterek találnak meg, ebben is azt játszom. Scheldrake a hollywoodi filmek jóképű, ám gonosz szívtiprója, aki a történet végén elnyeri méltó büntetését. Nagyon erős az egója, csak saját magával foglalkozik, van tehetsége, pénze és hatalma is, és ezekkel vissza is él, átgázol sok nőn… A főszereplő lány, akit Tompos Kátya alakít, túl komolyan veszi őt, és ezért el akarja dobni az életét a csalódás miatt. Fehér Tibi karaktere pedig megmenti, és a végére szépen elrendeződik minden” – árulta el az előadás szereplője.

Stohl András arról is beszélt, milyen színházi feladatok várnak rá az évadban: “Január közepén kezdem el próbálni a Mary Page Marlowe-t, amiben Básti Juli a címszereplő. Ennek a darabnak az az érdekessége, hogy ahogy halad a történet az időben előre, mindig felbukkan egy-egy férfi az ő életéből egy-egy jelenetre, de csak arra az egy részre. Én az 50-es éveiben kerülök elő majd. Aztán következik a Network című produkció, ami az ugyanezen a címen futó mozifilm színpadi adaptációja lesz, ami nemrég volt látható a Broadway-n. Ez egy megkeseredett tévésről szól, akinek a műsora egyre kevésbé nézett, ezért egy adott ponton bejelenti, hogy a jövő hét keddi élő adásban öngyilkosságot fog elkövetni. (…) Nyáron pedig megyek a Szegedi Szabadtérire, ahol benne leszek Alföldi Robi West Side Storyjában, de úgy alakult, hogy abban sem fakadhatok dalra, majd nekem énekelnek…”

A teljes interjú itt olvasható.