Keleti Éva: “A legszívesebben betemetném az emberek közötti árkokat”

2019 november 30. szombat, 9:14

Keleti Éva a Nők Lapja 10 kérdés sorozatában mesélt az életéről.

Arról, mi a legkedvesebb gyerekkori emléke, Keleti Éva elmondta: “Tízéves lehettem, amikor a szüleimmel Abbáziába utaztunk vonattal. A szerelvény egy hegy tetején állt meg, amikor kinéztem az ablakon, és hirtelen megpillantottam a tengert. Ez olyan erősen hatott rám, hogy néha a munkáimon is megjelenik a gyerek és a tenger motívuma.” 

A kérdésre, hogy nézne ki egy tökéletes napja, azt válaszolta: “Nem lenne semmi dolgom, nem mennék sehová, csak a hét dédunokámat dajkálnám. Nem csinálnánk semmi különöset, csak együtt lennénk és örülnénk egymásnak. Nagyon ritkán vannak mindannyian egyszerre velem. Holott óriási öröm lenne számomra együtt látni őket, dédnagymamának lenni ugyanis a legnagyobb boldogság, és a legkisebb felelősség!” 

Keleti Éva arról is beszélt, hol ette életében a legjobbat: “Otthon, a nagymamám rétesét. Méghozzá a híres déli rétest, amit mindig éppen tizenkettőkor nyújtott, még 1944-ben a légitámadások alatt is. Nem ment le az óvóhelyre akkor sem, ha vészhelyzet volt, mert akkor tönkrement volna a tészta. Mindig levágta a rétestészta szélét, megolajozta, és fokhagymával ízesítette. Ez az íz felülmúlhatatlan, a gyerekkorom íze.”

Azt is elárulta, mit változtatna meg a világon: “A legszívesebben betemetném az emberek közötti árkokat. Veszélyben érzem a világunkat. Gondolok itt a különféle nagyhatalmakra, vagy a fejlett és a fejlődő világ közötti szakadékra.” 

A teljes interjú a Nők Lapjában olvasható.