Mihályi Győző ellen indul vizsgálat zaklatás miatt

2019 december 08. vasárnap, 21:26

Mihályi Győző színművész, a Színházi Dolgozók Szakszervezetének elnöke ellen indul vizsgálat az Újszínházban történt zaklatás gyanújával.

Az ATV Híradónak a Színházi Dolgozók Szakszervezete megerősítette, hogy az elnöküket érintő bejelentés kivizsgálására etikai bizottságot hoztak létre. A bizottság első ülését december 9-én tartja és az eredményről tájékoztatni fogják a nyilvánosságot.

A hvg.hu írt elsőként arról, hogy az Újszínház vezetése, azaz Dörner György igazgató pénteken levelet kapott az intézményt fenntartó Fővárosi Önkormányzattól, melyben azonnali tájékoztatást kértek egy, a színházban történt állítólagos szexuális visszaélésről. 

A portál megkereste Dörner Györgyöt, de amikor azt kérdezték tőle, meg tudja erősíteni, hogy történt szexuális visszaélés az általa vezetett színházban 2016-ban, azt felelte: „Köszönöm a kérdését, és minden jót kívánok”, majd letette a telefont.

Az Index információi szerint a színész lefogta az áldozatot és a ruhája alá nyúlt. A hvg.hu forrásai pedig úgy értesültek az ügyben egyelőre csak annyi intézkedés történt, hogy „a két felet elkülönítették egymástól, azaz az volt az igazgatói kérés, hogy a továbbiakban ne dolgozzanak együtt”.

Forrás: HVG, ATV, Index