Lengyel Anna: “Mindaddig folytatjuk a tiltakozást, amíg a tervezetet nem vonják vissza”

2019 december 09. hétfő, 16:50

A kultúra függetlenségéért tartott hétfői tüntetéssel kapcsolatban kérdezte a 24.hu Lengyel Annát, a PanoDráma vezetőjét.

A Semjén Zsolt által az országgyűléshez benyújtott kulturális törvényjavaslatból több olyan pontot is kihúztak, ami a korábban kiszivárgott változatban még benne volt. A javaslat ellen több társulat szervez hétfőre tüntetést. Lengyel Annát – aki a PanoDráma igazgatója és egyben a FESZ tagja is – kérdezte a 24.hu.

Lengyel Anna szerint a kormány megijedt, hiszen majdnem 50 ezren írták alá a kulturális életet szétverő petíciót, több tízezren érdeklődtek a demonstráció iránt, valamint azért is, mert híres színészek is is felszólaltak az ügyben, és nem csak a törvényjavaslat által leginkább sújtott függetlenek.

Szerinte eredményes a kiállásuk a szabad színház ügyéért, először fognak össze a kőszínházak és a függetlenek, és nagyon szívesen látnák a kimaradókat, mint például a Vígszínházat.

A PanoDráma vezetője hangsúlyozta, mindaddig folytatják a tiltakozást, amíg a tervezetet teljes egészében nem vonják vissza, és nem lesz szakmai egyeztetés a színház ügyéről.

Forrás: 24.hu