Mészáros Máté: “Azért csinálunk előadásokat, hogy nézzék”

2019 december 09. hétfő, 7:55

Új magyar romantikus komédia érkezik a mozikba Seveled címmel, ennek kapcsán kérdezte Mészáros Mátét a Corn & Soda.

A cornandsoda.com cikkéből:

“A harmincas-negyvenes korosztály férfi tagjai nem tudnak megállapodni. A Seveled igyekszik hitelesen ábrázolni azt a környezetet, amelyben játszódik, annak érdekében, hogy a történet hihető legyen. Egy „romkomnak” is meg kell jelenítenie az aktuális társadalmi állapotot. Egy ilyen romantikus történetnek mégiscsak van egy olyan üzenete, ami megmutatja, hogy mi a baj a mai férfiakkal. Miért nem megy az elköteleződés? Gazdasági okai vannak? Nem tud egy férfi manapság egzisztenciát teremteni negyvenéves korára? Vagy valami félelem van benne? Az én szüleim huszonévesen alapítottak családot. Igaz, hogy automatikusan volt munkájuk és kaptak lakást. Az tény, hogy ez ma nem evidens. Ez is egy ok, de aztán még nyilván van más is” – mondta Mészáros Máté.

Fotó: Rozgonyi Zsófia, musicandme.hu

A színész korábban nyolc évet töltött el az egri Gárdonyi Géza Színházban. “Boldog időszak volt. Szakmailag és emberileg is. Nyilván tele volt problémával, pénztelenséggel. Az ország számára ismeretlen voltam. Hiányzott az, hogy nem voltam Budapesten, nem jártam castingokra, nem forgattam filmekben, nem szinkronizáltam. Csak a színházban dolgoztam, de most, hogy már itt vagyok Budapesten, utólag mégis azt gondolom, hogy jó volt akkor csak a színházat csinálni, és együtt lenni a kollégákkal” – emlékezett a művész.

Mészáros Máté azt is elmondta, mennyire megfelelő számára az Orlai-féle „együtt szabadon” forma. “Azt érzem, hogy jobban a magam ura vagyok. Megbeszélik velem a dolgokat, jobban be vagyok vonva. Nem csak rám osztanak szerepeket, nem pusztán a tényeket közlik velem. Kíváncsiak a véleményemre, megkérdezik, hogy ráérek-e, akarom-e a szerepet. Persze, hogy akarom, hiszen együtt csináljuk a színházat. Orlai Tibor mindenre nyitott, arra is, ha valaki forgatásra kéredzkedik el. Nekem az tetszik, hogy a piacnak dolgozunk, hiszen azért csinálunk előadásokat, hogy nézzék. A nézőszám az egy fokmérő, az egy objektív adat és mutató. Így gondolom, miközben tudom, hogy a művészetben nem feltétlenül az a jó, amit a legtöbben néznek, olvasnak. El akarok mozdulni abból az irányból, hogy ne legyen figyelmen kívül hagyva az, hogy miért és kinek is csinálunk színházat” – hangsúlyozta a színész.

A teljes interjú itt olvasható.