“Nem támogatjuk a tüntetést” – A Budapesti Showszínház közleménye

2019 december 09. hétfő, 11:09

Nem értenek egyet a tervezett jogszabályok módosításával, de azzal sem, hogy tüntetésre buzdítsanak politikai célok eléréséhez.

A Budapesti Showszínház közleménye:

Tekintettel arra, hogy sokan érdeklődtek tőlünk, illetve több sajtó munkatársa is megkereste színházunk vezetőségét, ezúton nyilatkozatban is közreadjuk: NEM támogatjuk a holnapi tüntetést, a Budapesti Showszínház hivatalosan nem vesz részt ezen az eseményen.

Nem értünk egyet a tervezett jogszabályok módosításával a szakmai egyeztetések nélkül, nem értünk egyet a centralizáció ilyen fokú bevezetésével, nem értünk egyet a színházi támogatások egyeztetés nélküli egységes elvonásával, de azzal sem értünk egyet, hogy tüntetésre buzdítsanak politikai célok eléréséhez.

Karácsony Gergely felszólalása ezen az eseményen egyértelműen a politikai célokat szolgálja, Karácsony Gergely ezidáig és korábbbi zuglói vezetősége alatt sem tett semmi kirívót a hazai kulturális élet fellendítésére, így személye számunkra nem hiteles az esemény képviselete mellett.

A Budapesti Showszínház továbbra is a Szabad Színházak elvét képviseli, se jobbról, se balról nem kérünk iránymutatást.

Fontos tudni, hogy Színházunk nem kapott semmilyen állami támogatást, nem tartozunk a baráti társulatok közé, a mi célunk a Nemzeti Kulturális Értékek megóvása, terjesztése és a Drága Közönségünk szórakoztatása. Semmi más.