Éhségsztrájkba kezd Szalai Kriszta – Veszélyben a családi házuk és az életük

2019 december 10. kedd, 20:14

Elkeseredésében éhségsztrájkba kezd Szalai Kriszta színművész, író-rendező. A családi házuk van veszélyben a szomszédban zajló építkezés miatt. A művész azt mondja: már végigjárta a hivatalokat, hogy segítséget kérjen, de hiába.

“Ma éhségsztrájkba kezdek a szomszéd háza előtt.  ITT a türelmem VÉGE. Október 22.-én egy statikus és egy talajmechanikus elmondta a szomszédnak, hogy SOS súlytámfalat kell építenie. Azóta nem tették. Beszereztek egy talajmechanikustól egy szakvéleményt, hogy nem miattuk csúszik a föld alólunk. Hetek óta nem alszom. Dolgozni nem tudok, csak elvétve. Kapkodom a fejem… de nincs hová” – számolt be Facebook oldalán Szalai Kriszta.

Már november elején írt az Építésfelügyeletnek és december 6.-án azt a választ kapta, hogy postán értesítik majd a szomszédot, hogy vizsgálják ki mitől csúszik és reped több ponton a házuk.

A művész azt is hozzátette: “Pár óra múlva még elintézek egy hivatalos papírt, feljelentést teszek-ahogy ajánlottátok- a rendőrségen szándékos életveszélyeztetésért és utána leülök a szomszéd háza elé és éhségsztrájkba kezdek. Addig, amíg a támfalat nem építik fel. Gyorsnak kell lenniük, mert hideg van. És a fizikumomat már eléggé lelakták. Akinek van netán utcai fűtő állványa, megköszönöm, ha elhozza.” 

“25 éve lakunk ebben a családi házban, de mostanáig semmi különösebb gondunk nem volt az épülettel. Idén ősszel azonban repedések jelentek meg a ház falán. Először a szobában vettük észre, majd az idő előrehaladtával már kívülről is látszottak a rések. S ami igazán elkeserítő, ha lassan is, de folyamatosan nőnek a repedések” – mondta a Magyar Hangnak Szalai Kriszta színésznő.

“Már napok óta nem tudok aludni, mert attól félek, hogy a fejünkre esik a tető. A gyerekeket már ismerősökhöz költöztettük, legalább ők legyenek biztonságban. A legszomorúbb az egészben, hogy a jelek szerint nem tudok addig semmit tenni, amíg igazságügyi szakértő meg nem állapítja, valójában mitől is jelentek meg a repedések a falon. Addig pedig akár hónapok telhetnek el. Azt már nem is említem, hogy a repedéseken jön be a hideg, illetve ömlik ki a meleg” – vázolta a jelenlegi helyzetet.

“Nem szerepelni akarok, ez már egy vészhelyzet és ebben egy kisember vagyok” – mondta az ATV stábjának.

AZ ATV videóját Krisztáék helyzetéről ITT tekintheti meg.

Forrás: Facebook, ATV, Magyar Hang