“Örülök, hogy nyilvánosságra került a feljelentőlevél” – Megszólalt Mihályi Győző

2019 december 13. péntek, 20:16

Egy feljelentőlevél szerint Mihályi Győző Jászai Mari-díjas színművész évekkel ezelőtt viselkedett erkölcstelenül egy kolléganőjével, a színművész azt állítja, ártatlan, a Fővárosi Önkormányzat azonban az ügy kivizsgálását kérte a teátrumtól.

„Örülök, hogy nyilvánosságra került a feljelentőlevél, hiszen nagyjából arról szól: »nem állítom, hogy azt állítom«. Szántó Péter saját magát cáfolja meg. Valójában nem vagyok ideges, mert egyrészt nem követtem el semmi erkölcstelenséget, másrészt maga a feljelentőlevél tisztáz engem” – mondta Mihályi Győző, hozzátéve, hogy a hivatalos vizsgálat lezárultáig már nem szeretne többet mondani.

„Fiatal feleségem van, nagyon jól élünk. Őt nagyon megviseli, ami velem történik. Természetesen engem is, voltak álmatlan éjszakáink a rágalom miatt. Az egész családom teljes mellszélességgel mellettem áll. A fiam azonnal felhívott, amikor nyilvánosságra hozták a nevemet, biztosított a támogatásáról. Úgy érzem, miután láttam azt a levelet, amely alapján a Fővárosi Önkormányzat a vizsgálatot kérte, hogy valójában nincs ügy. Nem történt olyasmi, amiért szégyenkeznem kellene vagy bocsánatot kérnem” – mondta Mihályi Győző.

Mihályi Győző

„Meggyőződésem, hogy csupán egy jól működő színházat akarnak tönkretenni, ehhez pedig valakit fel kell áldozni” Ez a valaki a férjem, de mellette vagyok, és nem hagyom! Győzőt a rágalmak ellenére gyerekeivel, testvérével együtt szeretem, talán még jobban, mint eddig, hiszünk neki, és a végsőkig mellette állunk!” – nyilatkozta Mihályi Győző felesége, Tímea.

Az Újszínház hétfőn egy rendkívüli társulati ülés keretében tájékoztatta munkatársait, hogy az etikai bizottságuk vizsgálatot indított az ügyben. A Színházi Dolgozók Szakszervezete is vizsgálatot indított, amelynek pont Mihályi Győző az elnöke. A SzíDosz Etikai Bizottsága meghallgatta elnöküket, és azt találták, hogy a levélíró állításai nem felelnek meg a valóságnak. Ezzel a tevékenységüket lezártnak tekintik.

Az Újszínház közleményében azt írta, nincs tudomásuk szexuális zaklatási ügyről, a sajtóban megjelent cikkek valóságtartalmát pedig vitatják és visszautasítják.

Mihályi Győző az ATV-nek adott interjújában kifejtette,  a vele szemben vádakat megfogalmazó levelet nem a sértett, hanem egy bejelentő írta, akinek  szerinte „semmi köze a dologhoz”, „nagyon erős politikai, liberális támadást” érez az őt érő vádak mögött, és nem ismeri el a levél egyetlen mondatát sem, sőt rágalmazásért és becsületsértésért jogi lépéseket is fontolgat.

Forrás: NLC.hu, Színház.org, Facebook, Blikk