Eszenyi Enikő: “Elfogadhatatlan, hogy egy színházat zaklatóként bélyegezzenek meg”

2019 december 14. szombat, 10:08

Elkötelezett híve a szabad, független és művészi értelemben is magas színvonalú színháznak – mondta az ATV Híradónak a Vígszínház igazgatója.

Hozzátette, azért nem vett rész a hétfői tüntetésen, mert meggyőződése, hogy szakmai úton kell mindent elintézni, itt pedig politikai térbe került a diskurzus. A Gothár-üggyel kapcsolatban elítélte a zaklatást, de azt is hozzátette: szerinte elfogadhatatlan, hogy egy színházat zaklatóként bélyegezzenek meg.

Eszenyi Enikő / Fotó: MTI/Honéczy Barnabás

“A megfelelő szakemberek bevonásával elemezzük ezt a kialakult helyzetet” – válaszolta Eszenyi Enikő arra a kérdésre, hogy mit szól az új színházi törvényhez, amelyet szerdán megszavazott a parlament.

“Előírja, hogy a kormány és a fővárosi önkormányzat által közösen finanszírozott intézmények esetében finanszírozók állapodjanak meg a színházak működési rendjében, tehát én nagyon szívesen állok rendelkezésre a két fél közötti megállapodás kialakításában, hogy úgy mondjam tevőlegesen szívesen részt veszek” – fejtette ki a direktor.

Eszenyi Enikő mandátuma jövőre jár le a Vígszínház élén. “Remélem, ha igényt tartanak a munkámra, akkor természetesen folytatom tovább, hiszen én a Vígszínházat rajongva szeretem, ezért élek, szívügyem, én mindent megteszek a színházamért, még annál kicsit többet is” – fogalmazott az igazgató.

Végezetül annyit mondott, reméli, mindenkiben lesz annyi nyugalom, hogy ebben az időszakban is le tudjanak ülni, és szakmai dolgokról tudjanak beszélni. Az igazgató hangsúlyozta: ebben az országban egy virágzó színházkultúra van, és ennek “fogni kell mindig a kezét”.

Forrás: atv.hu