Kirabolták Tasnádi István írót – Visszavásárolná a laptopját

2019 december 17. kedd, 13:56

A Facebookon tudatta  Tasnádi István, hogy szombat este betörtek a lakásukba, és elrabolták a laptopját, valamint a külső adathordozóját.

A író-drámaíró ezeken tárolta munkáit, jelenlegi szövegei és archivált anyagait.

Posztjában azt írta, hogy 100 ezer forintért visszavárásolná a gépét, mert darabtervei másnak nem sokat érnek, neki viszont rengeteget.

Az eltűnt eszközökön három olyan munkája is volt – két színházi darab és egy filmes forgatókönyv –, amelyek csak darabjaiban vannak meg máshol (mondjuk, elküldött e-mailekben), így ha a gépe nem kerül elő, akkor ezek a szövegek elvesztek.

Tasnádi István a HBO Terápia című sorozatának vezető írója, de olyan színházi bemutatók is fűződnek a nevéhez, mint – rengeteg más mellett – a Made in Hungária és a Feketeország. Műveiből német, lengyel, cseh, szlovák, román és bolgár nyelvű előadások is születtek. Két kötete jelent meg francia nyelven. Darabjai ezen kívül még angol, olasz, lengyel és bolgár nyelvű antológiákban jelentek meg.

36 színművének és színpadi adaptációjának eddig 88 bemutatója volt magyar színpadokon. Darabjait külföldön is megismerhette a közönség többek között az Amerikai Egyesült Államokban, Ausztriában, Belgiumban, Franciaországban, Görögországban, Hollandiában, Írországban, Lengyelországban, Litvániában, Luxemburgban, Németországban, Olaszországban, Oroszországban, Svájcban, Szlovákiában, Szlovéniában, Szerbiában. Több gyerek- és bábdarab szerzője.

Forrás: Színház.org, Facebook, HVG