Visszaadja főszerepeit Mihályi Győző az Újszínházban

2019 december 20. péntek, 12:19

“Belefáradtam, belerokkantam ebbe az ügybe. Az egészségi állapotom miatt kértem a színház vezetőségét, mentsenek fel a nagyobb szerepeimből” – nyilatkozta a szexuális zaklatással hírbe hozott Mihályi Győző. A Főváros által indított felügyelőbizottsági vizsgálat továbbra is folyamatban van.


Lezárta belső etikai vizsgálatát az Újszínház. Szántó Péter, az Újszínház volt ügyelője bejelentése szerint Mihályi Győző színművész molesztálta egy munkatársát, ám a teátrum közleményéből kiderül, az elmúlt tíz napban nem érkezett bejelentés arra vonatkozóan, hogy történt volna szexuális zaklatás az intézmény falai közt.

Mihályi Győző / Fotó: MTI

A színész végig tagadta a vádakat, ám egészsége megsínylette a hercehurcát. A múlt héten mentőt kellett hívni hozzá, olyan rosszul lett, és a helyzet azóta sem javult sokat, ezért Mihályi Győző úgy döntött, mivel lelkileg és fizikálisan is megroppant az elmúlt néhány hétben, visszaadja a főszerepeit.

“Nyugtatókkal teletömve múlt vasárnap még eljátszottam egy egyáltalán nem könnyű főszerepet, de alig tudtam a játékra koncentrálni. Mondtam a szavakat, járkáltam a színpadon, de közben végig azon kattogott az agyam, mit gondolnak rólam az emberek a nézőtéren, hogy nézzek a szemükbe? Úgy gondolom, védekezhetek a rágalomözön ellen, megpróbálhatom letörölni magamról a szégyent, de ez a bélyeg már örökre rajtam marad – nyilatkozta a Blikknek a művész.

A zaklatást bejelentő Szántó Péter az Újszínház etikai bizottságának döntését követően az ATV műsorának vendége volt. Az adás ide kattintva tekinthető meg.

A Főváros által indított felügyelőbizottsági vizsgálat továbbra is folyamatban van. “Ezt különösen indokolttá teszi, hogy az ügyben az ATV Egyenes Beszéd című műsorában megszólalt Szántó Péter, a zaklatási ügyet bejelentő volt színházi dolgozó, aki szerint már tanúvallomások is keletkeztek az ügyben, amelyek megerősítik korábbi bejelentése tartalmát. A mai napon arra kértem a felügyelőbizottságot, hogy a vizsgálat terjedjen ki a frissen felmerült tényekre, vallomásokra is” – közölte pénteken Gy. Németh Erzsébet kultúráért felelős főpolgármester-helyettes.

Forrás: Blikk, ATV, OS