“Jólesik újra dolgozni” – Pálos Hanna válaszolt

2019 december 25. szerda, 7:50

Egy rövid szünetet követően szeptembertől néhány korábbi szerepében már ismét színpadra lépett, azonban új darabot csak október végén kezdett el próbálni: a Bánk bánban alakítja Melindát. Pálos Hannát a Deszkavízió kérdezte.

A Deszkavízió cikkéből:

“Azt érzem, hogy nagyon jó ritmusban történtek a dolgok, minden pont úgy halad, ahogy annak lennie kell! Szerencsésen alakult, hogy már ősztől visszavettem egy-két előadást: eleinte csak hármat játszottam egy hónapban, aztán ötöt, októberben pedig elkezdtem próbálni. Jakab, a kisfiam is jól vette az első ‘akadályokat’, mintha pontosan tudná, hová született, és ez számomra is erős kapaszkodó tudott lenni” – mesélte Pálos Hanna.

Fotó: Trokán Nóra

A színésznő elárulta, fokozatosan érezte meg, hogy mitől nehéz a visszatérés. “A színházba belépve ugyanazok az emberek, helyzetek, viszonyrendszerek vesznek körül, mint korábban, minden ismerős, mégis valami nem stimmel… És akkor rádöbbentem, hogy már soha többet nem leszek az a Hanna, aki szülés előtt voltam; újra kell fogalmaznom magam. Szóval van most bennem egy keresgélés, hogy ki vagyok itt?! Anyuka? De akkor, miért nincs velem a kisbabám? Színésznő? De akkor miért rohanok haza próba végén? Mindeközben pedig kifejezetten jól esik újra dolgozni, kimozdulni egy kicsit. Persze most, hogy közeledik a Bánk bán bemutatója érzem, hogy fáradok és egy picit stresszesebb is vagyok” – számolt be a Katona a művésze.

“Próbálni szeretek a legjobban. Az igazán katartikus pillanatokat ott élem át először a szerepeimben, és ezeket kell rögzíteni. Most nem sikerült ezeket a pillanatokat visszahozni. Olyan ez, mintha felkészítő edzéseken lettem volna eddig, de az első hosszútávfutás nem úgy sikerült, mint ahogy a részeredmények előrevetítették. Végig kell gondolnom, hogy, hol mennyi időm van rákészülni egy-egy jelenetre. Nagyon erős koncentrációt és jelenlétet igényel az előadás formája. Nem csúszhat félre egy mondat sem” – hangsúlyozta Pálos Hanna.

A teljes interjú itt olvasható.