“A pénzhiánynak is lehet előnye” – Stefanovics Angéla és Végh Zsolt válaszolt

2020 január 14. kedd, 7:51

Anzselika Habpatron YouTube-csatornájának alkotóit kérdezte a wmn.hu.

A wmn.hu cikkéből:

“Amióta ilyen széles körben elterjedt az internet, nekem folyamatosan a fejemben volt, hogy ez lesz a mi terepünk, csak kellett hozzá egy csapat. És idő is kellett, míg kialakult például az influenszer-jelenség. Ez most jött el. Nagyon sokáig az volt az élményünk, hogy az a fajta humor, amit mi művelünk, valamiféle árva gyerek. Sem az állam nem támogatja, sem a piac – túl speciális, nehezen szponzorálható –, az influenszerek viszont rákényszerítették a cégeket arra, hogy más eszközökkel is hirdessenek, így arra jutottunk, hátha itt megtaláljuk a számításunkat. Bár nem az anyagiak motiválnak minket elsősorban” – mondta Végh Zsolt.

Végh Zsolt és Stefanovics Angéla / Fotó: Csiszér Goti/WMN – Goti Photography

“A kísérletezésnek ideális terepei az ilyen kisfilmek, mert ebben mindent ki lehet próbálni, sokat is lehet belőle csinálni, viszont nem igényel rengeteg pénzt. Szóval a pénzhiánynak is lehet előnye, végül is azért tudunk ilyen szabadon dolgozni, mert nincs mögötte támogatás. És nem véletlen, hogy mindig ezekben a szférákban alakul ki valami trendteremtő dolog, ami aztán bekerül a fősodorba” – hangsúlyozta Stefanovics Angéla.

“Az Anzselika Habpatron inluenszer-videók segítik lecsapolni azt a rengeteg kreatív energiát, ami bennünk van. De emellett van egyfajta társadalomformáló attitűdjük is, mert mi nem önkifejező művészek vagyunk, hanem falusi doktorok: gyógyítani akarunk, mert muszáj. Ha baja van a néninek, adunk rá kenőcsöt. Az influenszer-jelenség is erre lenne való tulajdonképpen” – fejtette ki Végh Zsolt.

“Tavaly óta a Pintér Béla Társulat tiszteletbeli tagja lettem, így kapok onnan egy kis apanázst. Szerencsésen alakult a színházi pályám, mert sok izgalmas dologban vettem részt, de azért sokszor sírok otthon. Pedig azt hiszem, erre vágytam, még ha a biztonság néha hiányzik is. Én magam vagyok a saját biztonságom, erős lábakon kell állnom. Nagyon örülök, hogy Zsoltiék megkerestek ezzel az ötlettel, mert itt csupa olyan ember vesz körül, akivel hasonlóan gondolkodunk, és jókedvűen dolgozunk együtt” – mondta Stefanovics Angéla.

Forrás: wmn.hu