Kulka János: “Mindenre emlékszem belülről”

2020 január 24. péntek, 16:07

Jelenleg a Trojka társulatban vállal apróbb szerepeket a 2016-ban sztrókon átesett Kulka János.

Az azóta afáziával, azaz beszédzavarral küzdő színész a Best magazinnak adott interjúban azt mondta, jelenleg mindössze alig 10, vagy maximum 20 százaléka a „régi Kulkának” és hamar elfárad.

A művész beszélt arról is, hogy sok mindent elfelejtett, például a recepteket. Noha korábban imádott főzni, ma már csak a csirkerpörköltre emlékszik, piacra járni pedig már egyáltalán nem szeret, mert ott sok ember van.

“Zavarban vagyok attól, hogy néznek. Látom magam kívülről. Bicegek, hülye vagyok. És zavar “– mondta.

Bár nemrég megkeresték, hogy ismét ő legyen John Malkovich magyar hangja, nem vállal már szinkronizálást sem. „Mondták, hogy száz tekercs lenne. Hát, basszus, sztrókos vagyok, tudom – válaszolta a szinkronrendező. Nem baj! De baj – mondtam neki. Nem vállaltam” – mesélte Kulka.

“Olvasok, belül tudom, értem. Aztán kimondom, kibetűzöm, és akkor már nem értem. Mindenre emlékszem belülről, tökéletes. Kimondom, és nem értem, idegen. Hogy lehet ez?” – vetette fel.

Filmet azonban fog forgatni, és azt mondta, nemrég például jó érzés volt filmen meghalni. A Szomszédokba viszont már nem akart visszatérni, mert Mágenheim doktor szerepét végleg lezárta magában.

Arra a kérdésre,  élhet-e, beszélhet-e még ugyanúgy, mint korábban, Kulka János csak annyit mondott: inkább csak remélem.