A külügyminisztérium visszavonta Bartók Imre részvételét az Irodalom Éjszakáján

2020 január 29. szerda, 15:17

Bartók Imre nem fogadta el a Térey-ösztöndíjat, másnap a külügyminisztérium visszavonta az író részvételét az Irodalom Éjszakáján – számolt be a 444.hu.

Miután bejelentették, ki az a 45 ember, aki Térey-ösztöndíjat kap, az egyik díjazott, Bartók Imre író közölte, hogy nem veszi át a Térey Jánosról elnevezett ösztöndíjat. „Enyhén szólva aggályosnak találom a díj létrejöttének körülményeit, annak átláthatatlanságát, az azt életre hívó Demeter Szilárd személyét, és nem hiszem, hogy itt és most ebben a formában kellene támogatni azt a kultúrát, amelyet egyébként DSZ példaképe és főnöke az egész trollapparátusával tudatosan és szisztematikusan rombol körülöttünk” – írta Bartók.

Fotó: kulter.hu

Bartók Imre nemrég ezt írta a Facebokon: “Január 9-én kaptam az örömhírt, hogy én képviselhetem Magyarországot az Irodalom Éjszakája nevet viselő programon. Január 21-én érkezett a Térey-ösztöndíj híre, és aznap meghoztam az ezzel kapcsolatos döntésem. Január 22-én a Minisztérium visszavonta a részvételemet az Irodalom Éjszakáján.”

“Sem én, sem Orbók Lucie projektvezető nem értünk egyet ezzel a döntéssel, de nem tudunk mit tenni. Az indoklásukban azt írták, megváltozott a koncepciójuk” – idézi Nagy Gabriella levelét az író.

Forrás: 444.hu