Schilling Árpád üzent Eszenyi Enikőnek: “Egy tüntetésre nem azért megyünk el, mert hívnak minket”

2020 január 30. csütörtök, 23:31

A Víg igazgatója a Magyar Narancsnak adott interjút. Schilling Árpád egy videóban reagált Eszenyi Enikő szavaira.

A Magyar Narancs legfrissebb számában interjút olvashatnak Eszenyi Enikővel, a Vígszínház igazgatójával. A beszélgetés során szó esett arról is, hogy nem ment el a színházak szabadásgáért tartott december 9-i tüntetésre.

Részlet az interjúból:

Magyar Narancs: Ahol azzal indokolta a távolmaradását: „szakmai úton kell mindent elintézni, itt pedig politikai térbe került a diskurzus.” Pontosan mit értett ez alatt?

Eszenyi Enikő: Mit nem lehet ezen érteni? Azt, hogy nem akarok politikai térbe belépni. Arról nem is beszélve, hogy aznap 1029 ember volt a Vígszínházban a Padlás jubileumi előadásán, ahol az 1 milliomodik nézőnket köszöntöttük, és együtt énekeltük, hogy „itt van dolgunk és itt vannak álmaink”.

Eszenyi nyilatkozatára reagált Schilling Árpád rendező a Facebookon posztolt videójában. Többek közt azt mondja:

“Eszenyi Enikő azt nyilatkozta a Magyar Narancsnak, hogy ő azért nem ment el a színházi tüntetésre, mert egyrészt nem hívták, másrészt ő nem nyilvánosan szolidáris, harmadrészt mert akkor volt a Padlás jubileumi előadása.

Kedves Enikő, egy tüntetésre nem azért megyünk el, mert meghívnak minket, az a vendégség, ez meg valami más. Egy tüntetésre meggyőződésből megy el az ember. Vagy hiszel azokban az emberekben, vagy nem. Vagy támogatod ezt az ügyet, vagy nem. Harmadik eshetőség nincs.

Forrás: Magyar Narancs