Megszüntette a bíróság a Csáki Judit és Jászay Tamás elleni indított büntetőeljárást

2020 február 12. szerda, 20:51

Csáki Juditot és Jászay Tamást tavaly áprilisban perelte be Magyar Attila, a Pécsi Országos Színházi Találkozót szervező, önkormányzati tulajdonban lévő cég, a POSZF Nkft. ügyvezetője, mert a színikritikusok a privát Facebook-oldalukon megosztották a POSZF gyanús szerződéseiről szóló cikket, és ezzel szerinte rágalmazták őt – számolt be az Átlátszó.hu.

Magyar a feljelentésben azt írta, hogy Csáki és Jászay megsértette az ő becsületét, a társadalmi megbecsülését, a róla kialakult kedvező értékítéletet, és az emberi méltóságát – mindezt ráadásul 2-4 ezer ember előtt, ugyanis mindkettőjüknek 2 ezernél több ismerőse van a közösségi oldalon – írta az Átlátszó.

November elején Magyar Attila személyesen vette át a bíróság hiánypótlásra való felszólítását, az ügyvédje pedig elektronikusan kapta meg, azonban a megadott határidőig nem tettek eleget a felhívásnak. Magyar tehát nem jelölte meg, hogy konkrétan mely kijelentéseik miatt perli Csákit és Jászayt rágalmazásért, ezért a bíróság megszüntette az ellenük folyó eljárást.

Időközben az is kiderült, hogy a pécsi önkormányzat – Páva Zsolt (Fidesz) akkori polgármester által még 2018-ban elrendelt – vizsgálata komoly problémákat talált a Magyar által vezetett POSZF működésében. Az Átlátszó birtokába került jelentés szerint a POSZF és az Aktor közötti szerződések teljesítésigazolásai ellenőrizhetetlenek, az Aktor 2017-ben jogtalanul fogadott TAO-pénzeket, és a POSZF gazdálkodása nem átlátható.

Forrás: Átlátszó