Benkő Nóra a harmadik pályázó a Szabad Tér Színházra

2020 február 13. csütörtök, 15:21

A harmadik jelölt nem hatalmazta fel az önkormányzatot, hogy nevét publikussá tegye, de a HVG megtudta, hogy Benkő Nóra színészről van szó, aki a Pesti Magyar Színiakadémia Művészeti Szakközépiskola vezetője.

Hárman adtak be pályázatot a színházra: Bán Teodóra, a színház jelenlegi igazgatója, akit valamiért nagyon nem akarja az új városvezetés, erre utal, hogy érvénytelenítették azt a még Tarlós István idejében kiírt pályázatot, amelyre csak ő jelentkezett – írja a hvg.hu.

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Új pályázóként Somogyi Szilárd rendező jelent meg, mellette Hegedűs D. Géza lenne a művészeti igazgató. A harmadik jelölt nem hatalmazta fel az önkormányzatot, hogy nevét publikussá tegye, de a HVG megtudta, hogy Benkő Nóra színésznőről van szó, aki a Pesti Magyar Színiakadémia Művészeti Szakközépiskola vezetője.

A döntést a tervek szerint a február 26-i ülésén hozná meg a fővárosi közgyűlés, még mielőtt megszületne a kormánnyal az önkormányzati színházak közös működtetésről a megegyezés. Így lesz a Vígszínházzal is, ahol Eszenyi Enikő és Rudolf Péter mellett Csányi János is beadta a pályázatát.

Forrás: hvg.hu