Bán Teodóra nem vállalja a kettős ügyvezetést

2020 február 27. csütörtök, 7:15

Amennyiben két önálló cég irányítaná a Margitszigeti Szabadtéri Színpadot és a Városmajori Szabadtéri Színpadot, akkor a margitszigeti helyszín irányítását vállalná – nyilatkozta a Népszavának Bán Teodóra.

“A közgyűlés által megszavazott kettős ügyvezetést nem tudom elfogadni” – mondta a Népszavának Bán Teodóra, a Szabad Tér Színház eddigi ügyvezetője. Amennyiben két önálló cég irányítaná a Margitszigeti Szabadtéri Színpadot és Városmajori Szabadtéri Színpadot, akkor a margitszigeti helyszín irányítását vállalja – tette hozzá.

Bán Teodóra / Fotó: BFTK

Továbbá szeretné, ha hat hónappal meghosszabbítanák a március elsején lejáró mandátumát, hogy a mostani nyári szezont, amit előkészített, még az eredeti tervek szerint le tudja bonyolítani. Bán Teodóra kiemelte: mindezt nem ultimátumnak, hanem logikus és gyakorlatban működő konstrukciós javaslatnak szánja.

A Fővárosi Közgyűlés szerdán zárt ülésen döntött a Szabad Tér Színház vezetői pályázatáról. Karácsony Gergely főpolgármester azt javasolta, hogy a fővárosi önkormányzat fenntartásában lévő, a Margitszigeti és a Városmajori Szabadtéri Színpadot működtető cégnek megosztott vezetése legyen: a Margitszigeti Szabadtéri Színpadot Bán Teodóra, a Városmajori Szabadtéri Színpadot Benkő Nóra irányítsa a jövőben. A képviselők elfogadták a javaslatot.

Forrás: Népszava