Kern András: “Nem tudom elképzelni az életemet Budapesten kívül”

2020 március 04. szerda, 7:46

Kern András az ATV Húzós című műsorában arról is beszélt, hogy miért nem ment el vidéki színházhoz, miért nem szereti a bulvárlapokat és mit szeret szabadidejében csinálni.

Fiatalon kevésbé érezte annak terhét, hogy a színpadra álljon, és olyan időszak is volt pályája elején, amikor majdnem elhagyta a Vígszínházat. Mégsem tette meg, ugyanis nem tudta elképzelni az életét Budapesten kívül – mesélte Kern András a Húzós című műsorban. Bár az idővel rutinosabb az ember, a teher is nagyobb lesz rajta, és komoly félelmet szül a szöveg esetleges elfelejtése is – tette hozzá. A Kossuth-díjas színművész arról is beszélt, hogy tapasztalatai alapján a színészek többsége nem szereti a premiereket, mert 12-14 alkalom szükséges ahhoz, hogy egy darab beálljon, és gördülékeny menjen.

Kern András / Fotó: MTVA

A színész arról is beszélt, hogy könnyű lenyomni a kedvét, bár erről nem sokat szeretne beszélni, mert akkor a bulvárlapok címlapjai úgy fogják ezt lehozni, hogy “Kern Andrásnak elment a kedve”, vagy úgy, hogy “Kern András depressziós”. Annyira nem szereti ezt a világot, és azt sem, ha mindenkiről mindent tud. Bár nem szereti a bulvárlapokat, néha mégis beleolvas, akár unaloműzésből is. Ezekben a lapokban ugyanis olyan dolgokat lehet megtudni az idolokról, amit nem feltétlenül szeretne.

Kern András arról is mesélt, hogy Latinovits Zoltán a példaképe, méghozzá tehetsége és munkája volt példaértékű számára. Mint mondta, olyan darab is volt, ahol csupán másfél méterre ült tőle, mert az adott szerepben egy kamasz fiúra is szükség volt, ez volt akkor ő.

“A magyar közönség az teljesen hülye” – ezt pedig már arra mondta a színész, hogy a Játszd újra, Sam-et, Woody Allen lélektani realista darabját “sikítva, tombolva ünnepelik” 37 év után is, merthogy sokszor azt hallja, hogy a lélektani realizmus a magyar színház halála. Mindeközben meglátása szerint a hazai közönség nem mindig tudja befogadni azt, amit egyébként modernnek neveznek.

Forrás: atv.hu