Rudolf Péter is nyilvánosságra hozta pályázatát

2020 március 04. szerda, 18:09

Hárman adták be pályázatukat a Vígszínház vezetői posztjára, döntés március végén várható. Rudolf Péter pályázatát a Színház Online tette közzé.

A jelenlegi direktor, Eszenyi Enikő mellett Csányi János rendező és Rudolf Péter színész-rendező, a társulat korábbi tagja pályázott. Rudolf Péter szerdán az újonnan indult Színház.online-on tette közzé pályázatát.

(Csányi János múlt héten már nyilvánosságra hozta az anyagát a Színház.org-on, Eszenyi Enikő május 1-re ígérte pályaművének megjelentetését.)

Rudolf Péter / Fotó: Sóki Tamás/MTI

Részlet Rudolf Péter pályázatából:

“60 éves vagyok. 40 éve dolgozom ebben a szakmában. Ennek a pályázatnak a hitelességét ez a negyven év adja – vagy nem adja.

Ebben a negyven évben számtalan riportban, cikkben beszéltem arról, hogy mit gondolok a színházról, a szakmámról. Ebből adódóan ebben a pályázatban bizonyos elemek lehetnek ismerősek, vagy akár unalmasak is annak, aki már találkozott ezekkel a fordulatokkal az előző évtizedekben – de mit tegyek, ez az életem, ezt szűrtem le, ha már kikristályosodott számomra egy hasonlat, nem fogom most újrastilizálni.

Nyilván egy ilyen pályázatban ennek a negyven évnek a tapasztalatait kell összefoglalnom és a Vígszínház jövőjéhez társítanom. Sosem voltam elitista. Gyűlölöm a sznobizmust. Mondhatnám népszínházi alkatú polgár ember vagyok. Tekintettel arra, hogy a Vígszínházat egy polgári múltú népszínháznak látom, ezt a tényt tekinthetjük egy fontos kapcsolódási pontnak is. Hiszek abban, hogy önmagában nem minősít egy műfaj. Ha többrétegű az előadás, széles nézői „merítéssel” tud működni. Ki-ki meglelheti benne a maga örömét. Ezt tekintem népszínházi működésnek. (…)”

Folytatást itt talál.

Forrás: Színház Online