Elhalasztják a Könyvfesztivált és a MITEM-et is

2020 március 11. szerda, 16:54

Későbbi időpontra halasztják a 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált és a 7. Madách Nemzetközi Színházi Találkozót is a koronavírus járvány miatt.

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése szerdán honlapján közölte, hogy elhalasztják a 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált, miután a kormány szerdai ülésén veszélyhelyzetet rendelt el, és megtiltotta a száz főnél nagyobb látogatottságú beltéri és az 500 főnél nagyobb látogatottságú kültéri rendezvényeket.

Mint írják, felfüggesztik az eredetileg április 23-tól 26-ig tervezett rendezvény előkészületeit is, és a következő napokban részletes tájékoztatást küldenek minden kiállítónak a könyvfesztivál új időpontjáról.

Fotó: Eöri Szabó Zsolt, Nemzeti Színház

Későbbi időpontra halasztják az eredetileg április 8. és május 17. közötti időpontra tervezett Madách Nemzetközi Színházi Találkozót is – közölte az MTI-vel a Nemzeti Színház, amely szerdától nem tartja meg előadásait.

Az elmaradt előadások jegyeit a nézők egy későbbi időpontra becserélhetik. A MITEM-re megvásárolt jegyek és bérletek pedig érvényesek lesznek az új időpontokra, amelyekről a későbbiekben adnak tájékoztatást – olvasható a közleményben.

A Nemzeti Színház, az Opera, a Vígszínház, a Miskolci Nemzeti Színház, az Örkény Színház, a Madách Színház, a Thália Színház, a Centrál Színház és a Trafó is jelezte eddig, hogy minden előadásukat törölték.

Forrás: MTI, Színház.org